Együtt… semmilyen lelki ajándékban nincs hiány - Zajlik az Egyetemes imahét Pápán


2014-01-22 15:46:08  | cikk: Babos Petra  | 


Együtt… semmilyen lelki ajándékban nincs hiány - Zajlik az Egyetemes imahét Pápán főképe
Pápa városában a történelmi felekezetek és a Baptista Egyház szolgálatával immáron évről évre rendszeresen megrendezik az Egyetemes imahetet. 1908-ban Paul Watson római katolikus lelkész szervezte meg az Imanyolcadot, majd 1967-ban a II. Vatikáni Zsinat is támogatta az ökumenikus mozgalmat. Pápán 1987-ben volt az első imahét az evangélikus templomban, ami azóta is hagyomány. Idén a kanadai keresztények nevezték meg ennek a liturgikus rendjét, s a témát is ők választották: Hát részekre szakítható-e Krisztus?

A tegnapi alkalmon az evangélikus esperes, Polgárdi Sándor hirdetett igét a Szent Benedek Templomban.
- Együtt… semmilyen lelki ajándékban nincs hiány. Az, aki elhív bennünket szolgálatra, ő adott némelyeket apostolul, prófétául. Az ő szolgálatuk, a mai tanítók, szolgálók, lelkipásztorok együttes munkája ahhoz a Jézus Krisztushoz vezet, aki bennünket megszólít az evangéliummal. Ma ezt az üzenetet le kellett fordítani, vagyis ez ma örömhírt jelent. Az egyház a kezdetektől fogva szélesre tárta az ajtaját. És arról beszélünk, hogy hogy is tudunk megszólalni, evangelizálni, hogy tudunk az új lehetőségek közepette, hogy is tudjuk a keresztény lelkiséget úgy megszólaltatni, hogy a külső világban megérezzék ezt a fajta krisztusi lelkületet. A lelkészeken keresztül egyfajta ismeret továbbadása együttesen viszi tovább azt az evangelizációt, amiben jó hír hangzik: van mondanivalója az egyháznak. Jézus Krisztus is megszólított minket az első tanítványoktól kezdve, s ahogy mi halljuk, a vezérige: „De nekem jó Isten közelsége”, reméljük mindannyian ezt a közösséget éljük át.
Az imahét ma 17 órától folytatódik a Római Katolikus Nagytemplomban, ahol ifj. Márkus Mihály lelkipásztor hirdet igét.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!