Könyvtárhasználati verseny a Petőfiben


2014-01-21 23:24:24  | cikk: Babos Petra  | 


Könyvtárhasználati verseny a Petőfiben főképe
A Petőfi Sándor Gimnázium már több mint húsz éve részt vesz a Both Péterről elnevezett könyvtárhasználati versenyen. A megmérettetésen a petőfisek mindig eredményesen szerepelnek. Ma délután az intézmény könyvtárában tartották a házi fordulót, melyen hat diák mérte össze tudását. A verseny célja a tehetséggondozás és az olvasás népszerűsítése.
- A mai megmérettetésen 60 perc állt a tanulók rendelkezésére. A változatos feladatok között szerepelt bibliográfiakészítés, könyvhasználati feladat, ahol megadott könyvből kellett kikeresni az információkat, kézikönyhasználat és katalóguscédula értelmezés. A bibliográfia nagyon fontos része a versenynek, hiszen ez a későbbiekben is hasznos lehet a diákoknak, főleg a szakdolgozat készítésekor - tájékoztatta hírportálunkat Varga Mária könyvtáros, aki érdeklődésünkre elmondta még, hogy a petőfis diákok szeretnek könyvtárba járni, nemcsak olvasni, hanem internetezni, tanulni és sakkozni is.
A könyvtáros hozzáfűzte még, a petőfisek 9. évfolyamon az informatika óra keretein belül tanulnak könyvtárhasználati ismereteket, hiszen az érettségin a tételek között ez is szerepelhet.
Englert Georgina 11. B osztályos tanuló már második éve indult a versenyen nagy örömmel.
- A tavalyi megmérettetés megyei fordulója könnyűnek bizonyult, de sokat kellett rá készülnöm. Remélem, az idén az országos első tíz helyezettben benne leszek.
Georgina elmondta azt is, sok hasznos információval gazdagodott a felkészülés alatt, az idén Radnóti a téma, ami az irodalom és a történelem terén is gazdagítja a tudását.
Hajner Réka tavaly 6. lett az országos versenyen.
- A téli szünetben kezdtem el a felkészülést, remélem, idén még jobban szerepelek, mint az előző évben. Tavaly nagyon nehéz volt a téma, méghozzá a biodiverzitás, ami tág elég fogalom, így nem annyira tudtam előre készülni.
Réka nagyon szeret olvasni, gyakran jár a hangulatos könyvtárba, ahol igencsak jól érzi magát.
A versenyen legjobban szereplő petőfis diákok március elején képviselik az iskolát a megyei fordulón Veszprémben, majd onnan kerülhetnek az országos, budapesti megmérettetésre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!