Hagyományok szerint nyitotta az évet a Pápai Polgári Kör


2014-01-18 18:10:21  | cikk: HuHa  | 


Hagyományok szerint nyitotta az évet a Pápai Polgári Kör főképe
Több mint egy évtizede újévi batyus bállal kezdi az évet a Polgári Kör. Így történt ez idén is, a tagokat pénteken este várták egy jó hangulatú, vidám beszélgetésre a Nátus éttermébe. A szép számú megjelentet Rabi István elnök köszöntötte, kellemes beszélgetést és jó szórakozást kívánva a tagoknak. Nagyon nem is kellett bíztatni erre a kör tagjait, hiszen az első perctől kezdve a vidám beszélgetések, kedves emlékidézések hangfoszlányai kúsztak a levegőben, a kosarakból előkerülő finom sütemények és jóféle italok pedig csak hozzátettek a kellemes hangulathoz. A kör vezetése ezúttal is gondoskodott az estét felvezető műsorról, ezúttal a JMSZK Vadvirág Néptáncegyüttesének négy táncospárja lépett fel, műsorukban a legvidámabb, legpörgősebb táncokat vonultatva fel. A tánccsoport egyébként vendégeskedett már a Polgári Kör újévi rendezvényén, méghozzá az elsőn, tizenkét évvel ezelőtt. Ezúttal az azóta felnőtt táncos generáció szórakoztatta a kör tagjait, akik vastapssal köszönték meg a színvonalas műsort. A késő estébe nyúló összejövetelen a táncosok műsorát követően a kötetlen beszélgetésé, gondtalan poharazgatásé volt a főszerep.
-Tagjaink nagyon sokszor megemlítik ezeknek a remek hangulatú kötetlen találkozásoknak a fontosságát, ezért is maradt meg ez a hagyomány a kör életében már tizenkét éve. Ahogy körbenézek, azt látom, a „törzsgárda tagok” mind itt vannak, de olyanok is jöttek, akik eddig nem szoktak ezen a programon részt venni – magyarázta Rabi István hozzátéve, a farsangi szezont is megnyitó batyus összejövetelükön igyekeznek helyi fellépőknek lehetőséget adni, ezzel is népszerűsíteni és hangsúlyozni a helyi értékeket.
A kör vezetőjét az idei esztendő első programjairól is kérdeztük, hiszen ilyenkorra már megvan a meghívott vendégek köre. Rabi István elmondta, a következő alkalommal Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke tart tájékoztatást a kör tagjainak és az érdeklődőknek, őt Gajdics Ottó, a Hír TV munkatársa, a Lánchíd Rádió ügyvezető-főszerkesztője követi, az országgyűlési választások előtt pedig dr. Kovács Zoltán lesz a kör vendége.
- A közelmúltban határoztuk el, hogy az idei évben egy emlékjelet is állítunk. A kommunista diktatúrára emlékezve számos emlékművet alkottak már országszerte, de ezzel jellemzően egy-egy személyt, eseményt idéztek meg. Mi arra gondoltunk, hogy a diktatúra egészére, a kulákságra és a megnyomorított városi polgárságra emlékezve állítunk kopjafát. Emellett pedig szervezzük a már hagyományos pünkösdi erdélyi kirándulásunkat is - sorolta terveiket az elnök. Rabi István arra a székely mulatságra is felhívta a tagok figyelmét, melyet a Szentegyázi Hagyományőrző Csoport pápai látogatásakor tartanak majd Pál Erzsébeték szervezésében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!