Veszprémi tornagyőzelem az U-8-as utánpótlás kupán


2014-01-18 15:29:10  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Veszprémi tornagyőzelem az U-8-as utánpótlás kupán főképe
A Pápai Egyesített Labdarúgó Club nyolc csapat részvételével U-8-as utánpótlás labdarúgó tornát rendezett a Városi Sportcsarnokban. A meghívott csapatokat két csoportba osztották, ahonnan a körmérkőzéseket követően a csoportok azonos helyezettjei a végső helyezésekért léptek pályára. Az ’A’ csoportban a házigazdák egyes csapata, az Üstökös FC Győr, a Haladás VSE és Balatonfüred került. A ’B’ csoportban a Pápa II., Hévíz, Gyirmót és Veszprém küzdött meg a finálét jelentő csoportelsőségért. Az ’A’ jelű kvartettben a szombathelyi illetőségű Haladás VSE 100 százalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül került a döntőbe, ellenfele a szintén veretlen Veszprém volt. Ami a mieink szereplését illeti, második számú csapatunk a 7. helyért játszhatott, végül egygólos vereséget szenvedett. A házigazdák nem maradtak érem nélkül, ugyanis a Pápa I. – Hévíz bronzmeccs háromgólos hazai sikerrel ért véget. Györkös Gábor 23 fős kerettel vett részt a kupán, közülük mindenki játéklehetőséghez jutott.
- Mindkét csapattal meg voltam elégedve, második csapatunk is jól játszott, sajnos ez eredményben nem mutatkozott meg – foglalta össze a pápaiak szereplését Györkös Gábor. Bíztam benne, hogy egyik alakulatunk döntőt játszhat, sajnos becsúszott egy-két elkerülhető gól, amire nem tudtunk válaszolni, egy kicsit izgultunk is, de így sem vagyok elégedetlen, a lényeg, hogy mindenki játéklehetőséghez jutott és egy jót játszhatott.

A tornát végül büntetőrúgásokat követően Veszprém nyerte.

Eredmények:

A csoport
Pápa I. – Üstökös FC Győr 3-3
Haladás VSE – Balatonfüred 1-0
Pápa I. – Balatonfüred 1-0
Üstökös FC Győr - Haladás VSE 0-6
Pápa I. - Haladás VSE 0-2
Üstökös FC Győr – Balatonfüred 1-1

A csoport végeredménye:
1. Haladás VSE 9 pont
2. Pápa I. 4 pont
3. Üstökös FC Győr 2 pont
4. Balatonfüred 1 pont

B csoport
Pápa II. – Hévíz 0-1
Gyirmót – Veszprém 0-3
Veszprém – Hévíz 1-0
Pápa II. – Gyirmót 1-2
Pápa II. – Veszprém 1-6
Hévíz – Gyirmót 2-1

A csoport végeredménye:
1. Veszprém 9 pont
2. Hévíz 6 pont
3. Gyirmót 3 pont
4. Pápa II. 0 pont

Helyosztók:
7. helyért: Balatonfüred – Pápa II. 1-0

5. helyért: Üstökös FC Győr – Gyirmót 1-2

3. helyért: Pápa I. – Hévíz 3-0

Döntő: Haladás VSE – Veszprém 1-1 (b.: 1-3)

A legjobb játékosnak Somfalvi Bencét (Haladás VSE) látták, a torna legjobb kapusa a veszprémi Molnár Dániel lett, a gólkirályi cím 10 találatának köszönhetően Kányai Kristófhoz (Veszprém) került. A legjobb hazai játékosnak Farkas Ábelt választották.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!