Zajlanak a félévi vizsgahangversenyek a Bartókban


2014-01-18 00:05:07  | cikk: Babos Petra  | 


 Zajlanak a félévi vizsgahangversenyek a Bartókban főképe
Ezekben a napokban tesznek félévi vizsgát a Bartók Béla Zeneiskola növendékei. A tegnap esti ének-, zongora- és a gitártanszak közös koncertjét a zenei sokszínűség jellemezte.
Illés Csaba, a gitártanszak vezetője a koncert végén elmondta, hogy nagyon elégedett a növendékekkel, mindenki a maga szintjének megfelelően teljesített az est során.
- A félévi vizsgahangversenyünk a Crossover nevet kapta. Eisenbeck Ágota zongoratanárnővel úgy gondoltuk, hogy összekötjük a két tanszak vizsgakoncertjét és ezt tükrözi a Crossover név, ami kereszteződést, áttűnést jelent. Itt különböző műfajok és hangszerek mutatkoztak be a könnyűzene és a klasszikus zene jegyében - mondta a tanár.
- A koncert különlegességét az adta, hogy két külföldi növendékünk is bemutatkozott, egy olasz és egy venezuelai. Az én tanítványom Matteo Esposito, aki olaszos temperamentumával szinte Olaszországba repítette a közönséget néhány perc erejéig, a L’Italiano dallal. Matteo nagyon jól érzi magát köztünk, örömmel jár a zeneiskolába - tette hozzá Illés Csaba.
Hetyei József hírportálunk kérdésre elmondta, a közoktatási törvény sok változáson ment keresztül.
- A délután 16 óráig tartó iskola sok szülőt elbizonytalanított abban, hogy gyermeke el tud-e járni zeneiskolába a tanítás után. A beiratkozás után szerencsére zökkenőmenetesen zajlott a szakmai munka. Az iskola csatlakozott novemberben a Tehetség Pont Hálózathoz, aminek kidolgozása sok adminisztrációval jár. Az akkreditáció körülbelül az év végéig el fog tartani. Az első félév nagyon rövid, karácsonykor koncertet adnak a tanszakok. Januárban még két félévi hangversenyünk lesz, s ezzel zárul is a félév. Ebben a félévben sok versenyen jártunk, a gyerekek nagyon jól szerepeltek, arany minősítéssel tértek haza szinte minden versenyről - mondta az intézményvezető.
- A félévi vizsgahangverseny tantervi követelmény. Félévkor úgymond összegzik az elmúlt hónapok során tanultakat. Ezek reprezentatív koncertek. A szaktanárok maguk választják ki és állítják össze a repertoárt. Mindegyik tanszakra jellemző, hogyha a diák nem kapja meg a megfelelő klasszikus alapképzést, akkor nem lesz jó a többiben, ezért is fontosak a folyamatos megmérettetések, fellépések - tette hozzá Hetyei József.

Az összeállításban szerepeltek a külföldi diákok is, Matteo Esposito és Juan Manuel Yanez Marquina is.
A közel két órás koncert Baboth Adelin és Somosi Ambrus duettjével, a Kedvesem című jól ismert ByeAlex dallal, majd Hujber Ádám előadásában a Valami Amerika című slágerrel zárult, melyet a közönség vastapssal díjazott.
A második félévre február 5-7-e között lehet beiratkozni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!