DK: A demokratikus együttműködés esély a kormányváltásra


2014-01-17 16:43:33  | cikk: mo  | 


DK: A demokratikus együttműködés esély a kormányváltásra főképe
Az ellenzéki megállapodás esély lehet a változásra – jelentette be Kerecsényi Zoltán, a Demokratikus Koalíció helyi választókerületi elnöke a Baracskai József országgyűlési képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatón. Kerecsényi Zoltán elmondta, a DK mindvégig a széleskörű összefogás pártján állt. Az ellenzéki megállapodás létrejöttét követően személyes politikai lépéseket kellett tenni – fogalmazott a választókerületi pártelnök, majd hozzátette, visszalépett az országgyűlési képviselőjelöltségtől, s ezúton is gratulál Gőgös Zoltán jelöltségéhez.
- Szeretném hangsúlyozni, hogy ez a mostani ellenzéki megállapodás nem egyfajta olvasztótégely. Nem arról szól, hogy a politikai identitásunkat feladjuk. Sőt. A DK folytatja tovább eltervezett kampánymunkáját. Jómagam is folytatni kívánom a választókerület bejárását, s ha Gőgös Zoltán igényli, el szeretném kísérni minden kampányrendezvényre, hogy a DK részéről jómagam személyesen korteskedhessek mindenhol, ahol ő megjelenik és a választópolgárokkal találkozik – hangsúlyozta Kerecsényi Zoltán.
A sajtótájékoztatón elhangzott az is, a DK azon dolgozik, hogy a jelenlegi hatalmat leváltsa, visszaállítsa a köztársaság rendszerét és a demokratikus alkotmányt.

Baracskai József kiemelte, az öt százalékos küszöböt a DK önmagában is át tudta volna ugrani, de az új választási törvény miatt a kormányváltás érdekében csak ez az egy út járható: az összefogás.
- A demokratikus együttműködéssel eséllyel indulunk a 2014-es választásokon. A DK továbbra is képviseli a polgári baloldalt, az európai politikát. Az Orbán-kormány a ciklus elején elvett tőlünk 3000 Mrd forintot a magánnyugdíjakkal, most a ciklus végén pedig szintén 3000 Mrd forintot ad orosz barátoknak a Paksi Atomerőmű építése kapcsán. Az Orbán-kormány ezt kínálja, ezzel szemben a Gyurcsány-Bajnai-kormány milliárdokat adott, akár Pápának is – jelentette ki Baracskai József, majd arra buzdította a választópolgárokat, hogy a kormányváltás érdekében feltétlenül menjenek el szavazni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!