Petőfi Mozi: Sikeres volt a filmfesztivál - stabilan működik a filmszínház


2014-01-17 12:00:09  | cikk: mo  | 


Petőfi Mozi: Sikeres volt a filmfesztivál - stabilan működik a filmszínház főképe
Közel 20 filmet kínált egy héten át, naponta több időpontban a pápai Petőfi Mozi a látogatók számára. A filmrajongók ízlését és igényeit változatos filmkínálat igyekezett kielégíteni. A mozilátogatók visszajelzései alapján sikerrel zajlott a II. Pápai filmfesztivál – jelentette ki Micsik Zoltán. A Petőfi Mozi üzemeletetője elégedetten értékelte a rendezvényt, elmondta, igazán jó programot sikerült összeállítani, amit a közönség is visszaigazolt.
- Voltak olyan filmek, amelyek azért okoztak meglepetést, mert nagyon népszerűek voltak, és persze voltak olyanok is, amelyektől kicsit többet vártunk. De összességében nagyon jól sikerült a fesztivál, és biztosan lesz a továbbiakban is. Amint összeáll egy újabb műsorterv, újra megszervezzük, talán ősszel.

Micsik Zoltán beszélt arról is, amikor a mozi újraindításába belevágtak, hatalmas kockázatot vállaltak. A tervek és a számok alapján a filmszínház működőképesnek mutatkozott, de rengeteg munkát és energiát igényelt az újjáélesztése. Az üzemeltető célja az volt, hogy megtartsa a mozi városias jellegét, amely nemcsak a külsejében mutatkozik meg, hanem – egyebek mellett – a jegyárakban is. Ma már – egy év távlatában – kijelenthető, olyannyira sikerült stabilizálni a Petőfi Mozi helyzetét, hogy nem kívánnak változtatni sem a jegyárakon, sem a büfé árlapján – tudtuk meg Micsik Zoltántól.
- Ehhez azonban egy kis partnerséget szeretnénk kérni a látogatóktól. Ugyanis a Petőfi Mozi látogatottabb lett, mint korábban. Ma már nem elég a filmkezdés előtti utolsó öt percben érkezni, jó néhány film esetében, a látogatottság függvényében sokkal több időt vesz igénybe a jegyek átvétele. Ezeket az előadás előtti napokban, vagy a kezdés előtti órákban is át lehet venni. Ezzel elkerülhető a sorbanállás és az, hogy a filmek ne késéssel kezdődjenek – fogalmazott az üzemeltető.

Az elmúlt egy esztendőben számos olyan fejlesztést hajtottak végre a pápai moziban, amelyek főként a nézőközönség komfortérzetét növelik. Ilyenek például a gyerekeknek vásárolt ülésmagasítók, a büfében a kiszolgálást meggyorsító két popcorngép, és már kapható nachos is, különféle szószokkal, amelyre szintén nagy igény mutatkozott.

Micsik Zoltán felhívta a figyelmet a Petőfi Mozi honlapjára is, melyen a nézőtéri ábra segítségével a látogató konkrét helyet foglalhat egy adott előadásra. Ebben az esetben a filmkedvelőknek nincs más dolguk, mint nevük és e-mail címük megadását követően kiválasztani a szimpatikus sorokat, üléseket. A mozi üzemeltetője arra kéri mindazokat, akik interneten keresztül foglalnak jegyet, hogy ha tehetik minél korábban, de legkésőbb az előadás előtt bő fél órával vegyék át foglalt jegyüket.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!