Veszprémi cég végzi a kéményseprést


2014-01-16 22:40:29  | cikk: HuHa  | 


Ez év januárjától a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. látja el Pápán és térségében a kéményseprő-ipari közszolgáltatást. A feladatot eddig egy konzorciumi szerződés alapján a Közszolg végezte, jogszabályi változások miatt azonban ezévtől változott a szolgáltató. Az új kéményseprési törvény a feladatellátást a megyeszékhely önkormányzatainak hatáskörébe vonta már 2013-ban, a korábbiakban pedig a megyei önkormányzatok feladata volt. Veszprém Megye Önkormányzata 2006-ban egy konzorciummal kötött szerződést a kéményseprési szolgáltatás ellátására, ennek volt a tagja a Közszolg Kft. A múlt évben a konzorcium gyakorlatilag megszűnt, mivel több tag is befejezte tevékenységét, így az új feladatellátónak mindenképpen új szerződést kellett volna kötnie. Veszprém azt a megoldást választotta, hogy egy saját  tulajdonában lévő szervezetet bíz meg a közszolgáltatás biztosításával 2014-től. Így január elsejétől a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. végzi a kéményseprést a megye területén – magyarázta a változás okát Mészáros Csaba, a Közszolg Kft. ügyvezetője.
Köcski Károly, a VKSZ kéményseprési üzemvezetője hírportálunkat arról tájékoztatta, a pápai térségben dolgozó kéményseprőket a Zrt. átvette, tehát ugyanazokkal a kollégákkal találkoznak majd ezután is a lakosok, mint eddig. Nem változott az ügyfélszolgálati iroda helye sem, vagyis az Anna téri épületben kell keresni továbbra is a kéményseprők ügyfélszolgálatát és a szolgáltatás ellátása is az eddig megszokottaknak megfelelően történik, így a lakosság egyelőre semmilyen változást nem észlel a kötelezően biztosítandó és kötelezően igénybeveendő közszolgáltatásban.
Mészáros Csaba arra hívta fel a figyelmet, a 2013. december 31-e előtt keletkezett korábbi kéménysepréssel kapcsolatos ügyek intézése változatlanul a Közszolg Kft-hez tartoznak.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!