Megszületett a csődegyezség a Pápai Hús hitelezőivel


2014-01-16 18:50:47  | cikk: HuHa  | 


Megszületett a csődegyezség a Pápai Hús 1913 „cs.a” Kft.  és hitelezői között a mai egyeztetésen – adta hírül sajtóközleményében Áldozó Tamás polgármester. Az önkormányzati tulajdonban lévő, jelenleg csődeljárás alatt álló gazdasági társaság csődegyezségi tárgyalásán a hitelezők több mint 80 százaléka megjelent, ami azt jelzi, hogy számukra is fontos a húsipari vállalat megmaradása. Az egyeztetés sikeresen zárult: a hitelezői igények 50 százalékot meghaladó kielégítéséről szóló egyezséget kötöttek a felek, ami szokatlanul jó eredménynek számít, hiszen a csődeljárás alatt álló cégek általában ennél kedvezőtlenebb egyezséget tudnak ajánlani hitelezőik számára – áll a közleményben.
A tulajdonosi tájékoztatás arra is kitért, a Pápai Hús 1913 „cs.a” Kft. 100 százalékos tulajdonában lévő Pápa-Ser „cs.a.” Kft. is tanácskozott ma a hitelezőivel, a részvételi arány itt is meghaladta a 80 százalékot. A felek a fizetési határidő meghosszabbításáról döntöttek, ez azonban technikai jellegű határidő hosszabbítás, hiszen a Pápa-Ser csődegyezsége nagymértékben függ a Pápai Hús-nál született döntéstől.
A húsipari társaság menedzsmentje arra törekszik, hogy a csődegyezségről szóló dokumentumokat mielőbb átadja az illetékes Cégbíróságra, és a hitelezők a lehető leghamarabb pénzükhöz jussanak.
A mai csődegyezséggel olyan megoldás született, ami lehetővé teszi a húsipari tevékenység folytatását Pápa városában – fogalmaz közleményében Áldozó Tamás.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!