Kerékpárt lopott, hogy ne kelljen gyalogolnia


2014-01-16 15:32:29  | cikk:  | 


Lopott kerékpárral ment haza az a Pápa környéki településen élő 40 éves férfi, aki pár órával korábban még a Pápai Rendőrkapitányságon tartózkodott, mint gyanúsított.
A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. január 10-én délelőtt Rák Szilárd r. zászlós körzeti megbízott és járőrtársa Ruip Lajos r. őrmester adatgyűjtés céljából lakásán kereste fel S. Tamást. A házban egy használt férfi vázas kerékpárra figyeltek fel az egyenruhások, amelyről kiderült, hogy két nappal korábban lopta el a férfi az egyik pápai társasház udvaráról. A kerékpárt lefoglalták a rendőrök, S. Tamást pedig előállították a Pápai Rendőrkapitányságra. A gyanúsított kihallgatása alkalmával elmondta, hogy 2014. január 8-án délután 5 óráig a Rendőrkapitányságon tartózkodott, mivel egy bűncselekményben gyanúsítottként hallgatták ki. Ezt követően egy pápai szórakozóhelyen italozott, majd beesteledett és már nem indult falujába autóbusz, ráadásul a pénze is elfogyott. Felkereste egy pápai barátját lakásán, az ismerőse azonban nem tartózkodott otthon. Ekkor meglátott a közös udvaron egy kerékpárt és azt ellopta, hogy ne kelljen hazagyalogolnia. A kerékpárt meg kívánta tartani.
A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a férfi ellen.

Képek:

nincsenek képek