Részekre szakítható-e Krisztus? - Egyetemes imahét 2014.


2014-01-16 11:30:38  | cikk: mo  | 


Részekre szakítható-e Krisztus? - Pál apostolnak a Korinthusiakhoz írt első leveléből származik az idei Egyetemes imahét vezérigéje. Az ún. imanyolcad hosszú évtizedekre vezethető vissza, a Krisztus-hívők egységéért történő közös imádkozást és meghitt alkalmakat már Paul Watson római katolikus atya is szorgalmazta 1908-ban – hívta fel a figyelmet Polgárdi Sándor evangélikus esperes. A lelkész elmondta, Pápán 2014. január 20-án kezdődik a keresztények egységéért tartott imahét, amely minden évben egy közös témára irányítja a figyelmet, vagyis a keresztények látható egységére, hiszen az ökumenikus útkeresés célja elsősorban a Krisztus-hívők egysége.

A lelki alkalmakat hétfőtől minden nap 17 órakor tartják. A történelmi felekezetek lelkipásztorai, plébánosai egymás imaházaiban hirdetnek igét, erősítve az ökumené egységét.
Évek óta hagyomány az is, hogy az imahét perselyadományait minden évben más-más felekezet fordíthatja nemes célokra. Polgárdi Sándor elmondta, a 2014-es imahét perselyadományaival a Pápai Evangélikus Egyházközség diakóniai alapját gazdagítják. Az esperes megjegyezte, az év során tovább gyűjtenek az összeghez, hogy a karácsonyi ünnepkörben a hátrányos helyzetű gyerekeket lephessék meg szép ajándékokkal.

Az Egyetemes imahét tehát január 20-án kezdődik. 17 órakor a Sarokkő Baptista Imaházban Salgó Ferenc kanonok, plébános hirdet igét.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!