Pimasz és szabadszájú - Originál Láger


2014-01-15 21:09:45  | cikk: mo  | 


Pimasz és szabadszájú - Originál Láger főképe
Humoros, ironikus, ötletes és pimaszul szókimondó – így jellemezhetnénk azt a kamaradarabot, melyet ma este mutatott be a Pécsi Müszi, azaz a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola színjátszó csoportja. Az Originál Láger című darabot Tóth Zoltán rendezésében Háy János novellái alapján állították színpadra a diákok. A darab tulajdonképpen hétköznapi szituációkat sajátos módon feldolgozó epizódok sorozata, éppen ezért rendkívül hiteles. Olyan eseményeket, témákat, érzéseket mutat be és közvetít, amelyek a fiatalságot leginkább foglalkoztatják. A csoport egy vidéki fiú kálváriáján keresztül avat be bennünket a diákok lelkivilágába. A darabban megjelenik a szerelem, a gimnáziumi első év, a szexualitás kibontakozása, csalódások, vágyak és érzések. Fillár Anna szerint a darab a szabadság fogalmát boncolgatja. Mit jelent a szabadság a hétköznapokban, a szerelemben, vagy a zenében? - teszi fel a kérdéseket a Pécsi Müszi színjátszócsoportjának tagja.
Fillár Anna hozzátette, igyekeztek úgy felépíteni a darabot, hogy a történetfüzérben mindenki szerephez jusson. Ezért nincsenek konkrét karakterek, forgószínpadszerűen játsszák a lány és a fiú szerepét. Fillár Anna szerint az egész egy nagyon komoly csapatmunka, akárcsak egy zenekar összjátéka. Ezért is adták a darabnak az Originál Láger címet, mely Háy János rockbandájának neve volt – tudtuk meg a csoport tagjától.

Az Originál Láger a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ kamarabérlet-sorozata keretében érkezett Pápára. Schmidt Orsolya arról tájékoztatott, a művelődési központ kamarabérletén belül olyan előadásokat kívánnak bemutatni, melyek az alternatív színjátszás és a fizikai színház lehetőségeit közvetítik. Ennek a bérletsorozatnak az első darabja volt az Originál Láger ma este. A kamaraelőadásokra egyenként is lehet jegyet váltani – tette hozzá a művelődésszervező.
A bérletsorozat keretében március 10-én a Bűn és Bűnhődés című darabot láthatja a közönség a Soltis Lajos Színház és a Teleszterion Színházi Műhely koprodukciójában. A záróelőadásról még tárgyalásokat folytatnak, várhatóan Pintér Béla és társulata érkezik a pápai színpadra a Parasztopera című darabbal.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!