Készül a gazdasági stratégia – a legnagyobb foglalkoztatókkal tárgyalt a polgármester


2014-01-15 08:37:09  | cikk: HuHa  | 


Tanácskozásra hívta a város legnagyobb foglalkoztatóinak vezetőit tegnap Áldozó Tamás polgármester. A Városházán tartott egyeztetés az első lépése annak a konzultációsorozatnak, melynek eredményeképp a város megalkotja gazdasági stratégiáját. A megbeszélésen a Hirtenberger Bt., a Pápai Hús 1913 Kft., a Bakonyerdő Zrt. és a Texital vezetője vett részt. A városvezető arról tájékoztatta hírportálunkat, fontosnak tartja, hogy a készülő gazdasági stratégiába beillesszék azokat a célokat is, melyek a helyi nagyfoglalkoztatók működését, eredményességük erősítését is segítik. Mint megtudtuk, a társaságok képviselői arról számoltak be, a legnagyobb problémának a szakképzett munkaerő hiánya mutatkozik, sőt tapasztalatuk szerint esetenként betanított munkára sem akad kellő számú jelentkező. Ugyancsak problémát jelent a megfelelő képzettségű műszaki értelmiség hiánya.
Áldozó Tamás hangsúlyozta, a tegnap megkezdett egyeztetések folytatódnak, és nem csak a most meghívott cégvezetőket, hanem más helyi gazdasági társaságok vezetőit is be kívánja vonni ily módon a gazdasági stratégia megalkotásába.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!