A 7. helyért: Svédország - Hollandia


2009-08-22 16:47:45  | cikk:  | 


Ma két mérkőzéssel búcsúzik a pápai helyszíntől a női junior kézilabda Európa-bajnokság. 15:15 perces kezdéssel a 7. helyért Svédország – Hollandia találkozót rendeznek, majd az 5. helyért Franciaország – Spanyolországgal csap össze. Ezek már a helyosztó mérkőzések, ahol ha a rendes játékidőben nem születik döntés, 10 perc szünet után 2x5 perces hosszabbítás következik, 1 perces félidei szünettel. Ha továbbra sem dőlt el a meccs, akkor 5 perc szünet után újabb 2x5 perces hosszabbítás jön. Ha ezután is döntetlen az állás, akkor büntetődobások következnek.
A svéd és a holland csapat már találkozott a kontinensviadal során, ugyanis mindketten a C csoportban kezdték a küzdelmeket. Augusztus 14-én pénteken Győrött 30-23-as holland győzelem született. A csoportot ennek megfelelően ők nyerték, ám később kikaptak a németektől és döntetlen játszottak az oroszokkal. Emiatt legjobb esetben is a 7. pozícióval kell megelégedniük Monique Tijstermann lányainak. A svédek a középdöntő II. csoportjában egy csúnya, 11 gólos orosz vereségbe szaladtak bele, amit sikerült kijavítani a németek felett aratott 31-39-es győzelemmel. Mindkét alakulat szeretett volna szép emlékekkel visszagondolni a magyarországi kirándulásra az északiakat ráadásul fűtötte a revans lehetősége is. Az első játékrészben a svédek akarata érvényesült, ám 3 gólig nőtt csak a különbség. 2 perccel a félidő vége előtt egált mutatott az eredményjelző, végül jobban koncentráltak az északiak, így 16-14 volt a félidő.
Folytatásra mintha az öltözőben maradt volna a holland gárda, ugyanis majd’10 percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy megzörgessék a hálót. Ez idő alatt ellenfelük 6-szor is beköszönt. Innentől kezdve mintha feladták volna a németalföldiek, így a mérkőzés végkimenetele nem, csak az eredmény volt kérdéses. Végül 36-29-es svéd győzelem született. A győztes csapat legjobbjának Edijana Dafé-t választották, a másik oldalon Lois Abbingh emelkedett ki a mezőnyből.
17:45 perctől rendezik a Franciaország – Spanyolország találkozót.

Haraszti Gábor

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!