Elsősegélynyújtó tanfolyam a Bakony Judo Klubnál


2014-01-12 12:46:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Elsősegélynyújtó tanfolyam a Bakony Judo Klubnál főképe
A Bakony Judo Klub hagyományteremtő szándékkal ingyenes elsősegélynyújtó képzést tartott a küzdősporttal foglalkozó sportolóknak, sportoktatóknak és edzőknek az Acsády Ignác Szakképző Iskola kis tornatermében. Pintér Veronika mentőtiszt elméleti és gyakorlati szinten is felkészítette a szép számú megjelenteket, szóba került az újraélesztéstől kezdve a stabil oldalfekvésen át a betegvizsgálatok, a vérzések, a rándulások, ficamok, törések kezelése egyaránt. Pillér Gábor, a klub edzője úgy fogalmazott, szerencsére ritkák a sérülések, ennek ellenére minden eshetőségre fel kell készülniük, hogy a rájuk bízott gyerekek a lehető legnagyobb biztonságban legyenek. A házigazda Bakony Judo Klub mellett a Patent Griff SE, a Ronin HSE, a tapolcai Simon Judo Sportegyesület, a Csornai Judo Klub, sőt az Ugod SE labdarúgócsapatának képviselői is részt vettek az interaktív előadáson.
- Mivel küzdősportról beszélünk, sajnálatos módon egy-egy edzésen, versenyen előfordulhatnak különböző sérüléstípusok, judo edzőként magam és az edzőkollégáim nevében elmondhatom, hogy nagyon fontos számunkra a hozzánk járó gyerekek testi épsége. Nekünk arra kell törekedni, hogy a heti több alkalommal ránk bízott sportolók biztonságban legyenek, és ha ne adj’ Isten valami baj történne, azt minél szakszerűbben tudjuk kezelni. 
A nap létrejöttéért Pillér Gábor köszönetét fejezte ki Kürti József mentőállomás-vezetőnek, és az előadónak, Pintér Veronikának is. A klub edzője hozzátette, a tanfolyam mindenki számára ingyenes volt, a Pápai Mentőállomás vezetőjével pedig abban állapodtak meg, hogy amennyiben kollégáinak a mindennapi feladatellátáshoz szüksége lenne önvédelmi oktatásra, akkor azt a Bakony Judo Klub ingyenesen biztosítja számukra.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!