483 perc irodalom a Refiben


2014-01-11 22:58:30  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


483 perc irodalom a Refiben főképe
A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájában már negyedik éve hagyomány, hogy az olvasás népszerűsítése érdekében 483 perces felolvasó délutánt tartanak. Így történt ez ma is, amikor kora délután megkezdték a diákok és tanárok a kedvenc verseik, novelláik részletének felolvasását az iskola dísztermében.
Adorján Zoltán szervező érdeklődésünkre elmondta, a rendezvényt az iskola 480. évfordulója alkalmából rendezték meg először, Bárdos Zoltán tanár úr kezdeményezésére.
- A felolvasó délután rendkívül népszerű a diákság körében, hiszen az idén nyolcvanan vesznek részt a rendezvényen. Ebben az évben a testnevelő tanárok is csatlakoztak a programhoz, hiszen ők 483 perces sportprogramot állítottak össze, melyben röplabda, foci és kosárlabda szerepelt. A Magyar Kultúra Napját is ők szervezik az iskolában, mellyel a magyar sport kiemelkedő alakjaira szeretnék felhívni a figyelmet, ezért esszé pályázatot hirdettek, olimpikonok papírmasé alakjait függesztik ki az iskolában.
A szervező kiemelte még, a délután során prózai és lírai darabok egyaránt előfordultak, és a kortárs, valamint a klasszikus irodalomból is hallhattak részleteket a jelenlevők. A tanulók szabadon választhattak költőt, írót, általában kedvenceiket.
A programot Karinthy: Beszélgetés című előadása színesítette, melyet néhány lelkes refis diák állított színpadra, Adorján Zoltán segítségével.
Letykó Boglárka elmondta, hogy örömmel jelentkezett a felolvasó délutánra, ahol nagyon jól érezte magát, sőt még a darabban is szerepelt.
A mosolygós lánytól megtudtuk, szereti az irodalmat, és az egyik kedvencétől,Tóth Árpádtól az Esti sugárkoszorút olvasta fel az est során.
A tervek szerint az irodalmi maraton késő éjszaka ér véget.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!