Sorozatban hatodszor nyerte meg Losonc a Pápa Kupát


2014-01-11 18:35:25  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor, Babo  | 


Sorozatban hatodszor nyerte meg Losonc a Pápa Kupát főképe
A 24. alkalommal megrendezett Pápa Kupán idén is két csoportban nyolc alakulat mérkőzött meg egymással. Voltak új résztvevők is, hiszen a testvérvárosok mellett a nyári Kárpát-medencei Összmagyar Diákbajnokság pápai elődöntőjének három csapatát is meghívták a tornára, így a Sportcsarnokban üdvözölhettük Nyárádszereda, Barót és Dunaszerdahely serdülő korú labdarúgóit. Az előzetes nevezéstől eltérően a németországi Leinefelde végül nem tudta vállalni a játékot, helyette a B csoportban az Üstökös FC Győr mérkőzött meg a házigazda Pápai Egyesített Labdarúgó Club, Dunaszerdahely és Barót legjobb U-16-os játékosaival. Az A csoportban a legutóbbi három kiírás bajnoka Losonc, az I. Futsal Club Veszprém, Nyárádszereda és Kovászna játszott körmérkőzéses csoportmeccseket. A torna nyitómeccsén a rekordbajnok losonciak kétgólos győzelemmel kezdtek, majd a győriek ellen a házigazdák is bemutatkoztak. A pápaiak egygólos hátrányt ledolgozva több ziccert is elpuskáztak, így 1-1-es döntetlennel ért véget a mérkőzés. A mieinknek aztán Barót ellen kellett bizonyítaniuk, ez sikerült is, hiszen 2-1-re nyerni tudtak. A csoportelsőség a Dunaszerdahely elleni találkozón dőlt el, melyen a felvidékiek a hazaiak fölé tudtak kerekedni, ezzel eldőlt, hogy Radó Tamás csapata az ötödik helyért, ellenfelük a bajnoki címért lép pályára. A másik csoportban a losonciak veretlenül, mindössze egy kapott góllal jutottak a fináléba. Jurik Tihamér, a pápaiak edzője családi okok miatt kénytelen volt távol maradni a tornától, távollétében Radó Tamás igyekezett a fiatalokkal minél jobb eredményt elérni, mely idén az ötödik helyre volt elég, ám kis szerencsével akár érem is kerülhetett volna a fiatalok nyakába.
- Úgy gondolom, hogy nem lehetünk elégedetlenek, hiszen a gyerekek jól játszottak, mindent megtettek azért, hogy minél jobb helyezést érjünk el. Sajnos a csoportban úgy alakultak a meccsek, hogy Dunaszerdahely ellen egy döntetlen is elég lett volna a döntőhöz, nem sikerült, de nem vagyunk elkeseredve, talán jövőre több szerencsénk lesz és végre hosszú idő után ismét láthatunk pápai csapatot a dobogó tetején – fogalmazott Radó Tamás.
A döntő fordulatos, kemény meccset hozott, melyen néhány perc elteltével a losonciak szerezték meg a vezetést, majd a lefújás előtt négy minutummal egyenlítettek a sportgimnázium növendékei. A hátralévő időben mindkét kapus remekül teljesített, így büntetőrúgások következtek, melyen Losonc koncentrált jobban, így sorozatban hatodszor (!) került hozzájuk győztesnek járó trófea.
- Talán a mi csoportunk idén valamivel könnyebb volt, mint a másik, így viszonylag simább volt az utunk a döntőig - fogalmazott a győztes csapat edzője, Jaroslav Feranec. Ami az utolsó meccset illeti, tudtuk, hogy Dunaszerdahelynek jó csapata van, tudtuk, hogy nagyon nem nyílhatunk ki, a biztos védekezésből igyekeztünk ellentámadásokat vezetni. Ez be is jött, a büntetőrúgásokról pedig mindenki tudja, hogy nagyrészt szerencse kell hozzá, ez most nekünk kedvezett, nagyon boldogok vagyunk, hogy ismét hazavihetjük a trófeát. Minden évben nagyon szívesen veszünk részt ezen a tornán, ezúton is szeretném megköszönni a meghívást és a szervezők munkáját, a körülmények, a fogadtatás kifogástalan volt.
A díjakat dr. Áldozó Tamás és dr. Kovács Zoltán adta át, a polgármester záróbeszédében viccesen úgy fogalmazott, a jövőben csak úgy nyerheti másik együttes a Pápa Kupát, ha Losoncot nem hívják meg a következő tornákra, természetesen ez nem így lesz, a mostani csapatokat 2015-ben is szeretettel látják Pápán.

Eredmények:
Losonc – Veszprém 2-0
Nyárádszereda – Kovászna 0-0
Üstökös FC Győr – PELC 1-1
Dunaszerdahely – Barót 4-0
Nyárádszereda – Losonc 0-2
Kovászna – Veszprém 0-4
Dunaszerdahely - Üstökös FC Győr 0-0
Barót – PELC 1-2
Losonc – Kovászna 2-1
Veszprém – Nyárádszereda 2-1
Üstökös FC Győr – Barót 3-0
PELC – Dunaszerdahely 0-1

Az 'A' csoport végeredménye:
1. Losonc 9 pont
2. Veszprém 6 pont
3. Nyárádszereda 1 pont
4. Kovászna 1 pont

A 'B' csoport végeredménye:
1. Dunaszerdahely 7 pont
2. Üstökös FC Győr 5 pont
3. Pápai Egyesített Labdarúgó Club 4 pont
4. Barót 0 pont

Helyosztók:
7. helyért: Kovászna – Barót 2-1

5. helyért: Nyárádszereda – PELC 1-2

3. helyért: Veszprém - Üstökös FC Győr 1-2

Döntő: Losonc – Dunaszerdahely 1-1 (b.: 2-1)

A torna legjobb játékosa Kelemen Gergő (Losonc) lett, a legjobb kapusnak Halász Dominikot (Dunaszerdahely) választották, a gólkirályi címet szétlövést követően Bognár Kristóf (Üstökös FC Győr) érdemelte ki. A legjobb hazai játékos megtisztelő címét Dékány Rolandnak ítélték oda.

A XXIV. Pápa Kupa végeredménye:
1. Losonc
2. Dunaszerdahely
3. Üstökös FC Győr
4. I. Futsal Club Veszprém
5. Pápai Egyesített Labdarúgó Club
6. Nyárádszereda
7. Kovászna
8. Barót

Hagyomány, hogy a tornát követően a pápai önkormányzat a csapatok edzőivel barátságos mérkőzést játszik, idén igazságos, 6-6-os döntetlennel ért véget a két félidő.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!