„A kék szalag az elmúlt évek lezárásának és egy új időszak kezdetének a szimbóluma” - Szalagavató a Türrben


2014-01-11 16:53:55  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


„A kék szalag az elmúlt évek lezárásának és egy új időszak kezdetének a szimbóluma” - Szalagavató a Türrben főképe
Zsúfolásig telt tegnap estére a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színházterme a Türr István Gimnázium és Kollégium végzős tanulóinak hozzátartozóival, ismerőseivel a mára már  hagyományossá vált szalagavató ünnepségen.
Az iskolai élet egyik legszebb hagyománya és ünnepélye a szalagavató. A rohanó világban mindig nagy izgalommal várják, s készülnek a diákok és a tanárok is a szalagavatóra.
A három végzős osztály vidám és színes műsorral elevenítette fel az együtt töltött éveket, a tanórákat és az osztálykirándulásokat, vetítéssel, énekléssel és közös tánccal fűszerezve.
Ezt követően a 13. A osztályfőnöke, Huschekné Szabó Ildikó mondott ünnepi köszöntőt.
- Itt vagyunk hát: együtt, ünnepelve. Most egy kicsit megállunk és visszatekintünk az eddig megtett útra. És erőt gyűjtünk a holnapokra. Diákjaink végzősök lettek, de még nem végeztek. Egy mérföldkő még hátravan, míg közösen elérünk az út végére. A mai napon ünnepelünk. Kitárjuk lelkünket egy pillanatnak, és mint egy megállított filmen, bevéssük emlékezetünkbe ezt a napot, amikor feltűzzük a kék szalagot. A kék szalag az elmúlt évek lezárásának és egy új időszak kezdetének szimbóluma. A kék szalag jelzi, hogy a kamaszkorból lassan átléptek a felnőttkorba. A kék szalag bizonyítja, hogy szüleitek gondoskodásának és tanáraitok munkájának eredményeként az iskola végzős diákjaiból hamarosan egyetemek, főiskolák hallgatóivá váltok. A kék szalag emléket állít azoknak a pillanatoknak, amelyeknek gyötrelmeivel Ti is hozzájárultatok ahhoz, hogy idáig eljussatok. Az éjszakázások, amikor törit tanultatok, a nyelvvizsgára szavakat megoltatok, vagy épp egy bonyolultabb matek feladaton töprengtetek. A kék szalag az iskola-és osztálytársaitokkal való összetartozás jelképe is. Mindig emlékeztetni fog benneteket arra az öt illetve nyolc évre, amelyet az ősi alma mater falai között töltöttetek, szó szerint jóban, rosszban.
Majd Mahatma Gandhi szavait idézte, mi szerint: „Élj minden napot úgy, minta az utolsó lenne, de tanulj úgy, mintha örökké élnél!”
- Az első fáradságos éveken már túlléptetek. De a tanulás örök feladat. Ha ennek fontosságát itt megéreztétek, akkor mi, tanárok már nem voltunk hiába. Nem az a lényeges, hogy az ember most mit tud, hanem az, hogy képes-e jelenben megszerzett tudást a jövőben kamatoztatni - hangsúlyozta az osztályfőnök.
A ceremónia a három osztály sárga-kék türrös szalagjainak feltűzésével majd közös vacsorával zárult.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!