Több gyermek született, mint az előző évben


2014-01-09 22:21:27  | cikk: Babos Petra  | 


2013-ban Pápa városában 361 születési anyakönyvi bejegyzés, 140 házasságkötés, és 565 haláleset történt. 2012-ben 340 gyermek született, 130 házasságot kötöttek és 564 fő halt meg Pápán – tájékoztatta hírportálunkat Kázmérné Erdélyi Szilvia anyakönyvvezető.
Az elmúlt évben 11 fő tett állampolgársági esküt, ezek a személyek jellemzően Pápán és környékén élnek. Bejegyzett élettársi kapcsolatot nem regisztráltak az elmúlt esztendőben.
- Az anyakönyvezéssel történő lényeges változás július 1-től lép életbe, amikor is bevezetik az elektronikus anyakönyvezést. Ez azt jelenti, hogy megszűnnek az anyakönyvek. Eddig négy fajta anyakönyvet vezettünk, s helyettük minden számítógépen lesz majd nyilvántartva. Ez azt eredményezi, hogy személyhez kötötten történnek az anyakönyvi események. Tehát, ha valaki Pápán születik, és bárhol is köt házasságot, hozzá tudják csatolni az ottani adatokat - tette hozzá az anyakönyvvezető.
Kázmérné Erdélyi Szilvia elmondta még, hogy Pápán tavaly négy külső helyszínen szervezett házasságkötés volt, kettő az Esterházy-kastélyban, egy-egy pedig a Malom-tónál és Pápa-Kéttornyúlakon.
Az anyakönyvvezetőtől megtudtuk még, a 2013-as évben a legnépszerűbb lánynév a Jázmin, míg fiúk körében a Bence volt. A szülők a régi magyar neveket inkább második névként adták, főleg, ha az egyik szülőnek is az volt a neve. Gyakori volt még az is, hogy egy-egy ismert személy gyermekének a nevét adták csemetéjüknek a pápai szülők.
A 2014-es évben január 9-ig bezáróan két kisgyermek született, tizenketten haltak meg, és holnap, illetve szombaton három pár köt majd házasságot.

Az anyakönyvi hivatal továbbra is a megszokott helyen, a Pápai Járási Hivatal földszintjén várja az ügyfeleket.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!