Orbán Éva az év atlétája


2014-01-09 13:45:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Orbán Éva az év atlétája főképe
A Magyar Atlétika Szövetség (MASZ) az idén is az év női atlétájának választotta Orbán Éva veszprémi kalapácsvetőt, magyar csúcstartót, világbajnoki nyolcadik helyezettet – számolt be a veol.hu. A pápai származású, 29 esztendős kalapácsvető elmondta, nem titok, hogy 2013-ban minden várakozást felülmúlt és túlteljesített. Kétszer is sikerült megdöntenie a magyar rekordot, ami most 73,44 méter, ráadásul átlépte a bűvös 73 méteres határt és egész évben rendkívül kiegyensúlyozottan versenyzett.
– Mindenki számára fontos elismerés, ha a szűkebb és tágabb környezete elismeri a munkáját, az eredményeit. Az idén, igaz harmadszor választottak a legjobbnak a MASZ-nál, mégis újra azt gondolom, óriási megtiszteltetés ez a számomra. Mint minden sportoló, én is próbálom feszegetni a határaimat, ezért remélem, idén még rá tudok tenni egy lapáttal az eddig elértekre. Mindenképpen szeretnék tovább faragni a csúcsomon és az Európa–bajnokságon is a döntőbe jutást céloztam meg – számolt be terveiről a kalapácsvető.
Korábban az Egyesült Államokban öt évig tanuló és edző atléta három hét múlva a válogatottal Dél-Afrikába utazik több veszprémi társával (Fertig Fruzsinával, Pásztor Bencével és Töreky Balázzsal), ahol az edzőtáborban tovább folytatódik a kőkemény munka.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!