Holnap indul a II. Pápai filmfesztivál


2014-01-08 19:06:28  | cikk: mo  | 


Holnap indul a II. Pápai filmfesztivál főképe
A nagy szépség, Exek és szeretők, Rozsdalovag, A hobbit, Jégvarázs, Phillips kapitány, Pinokkió, Carrie – csak néhány a pápai Petőfi Mozi következő műsorhetének kínálatából. A lassan egy éve működő megújult filmszínház tavaly márciusban nagyszabású filmfesztivál keretében nyitotta meg kapuit. A sikeres programot most újra megrendezik, a II. Pápai filmfesztivál holnap délután kezdődik a Turbó című animációs előadással. A fesztivál egyhetes programjában változatos és különleges kínálat várja a filmrajongókat.

- Igyekeztünk úgy összeállítani a műsorrendet, hogy abban sok animációs film szerepeljen, hiszen a családi mozik mindig népszerűek voltak a pápaiak körében. Becsempésztünk néhány korábban futott, ám rendkívül sikeres darabot és vannak olyan alkotások is, melyek rétegfilmeknek minősülnek, így korábban nem tűzhettük műsorra őket. Ilyenek például a horrorfilmek, melyekre szintén mutatkozik igény – számolt be a programról Micsik Zoltán.

A Petőfi Mozi üzemeltetője elmondta azt is, a filmfesztivál műsorhetében a kedvezményes előadások csütörtöktől szerdáig négy, míg szombaton és vasárnap öt időpontban várják a mozilátogatókat. A műsorhéten nem lesz több vetítés, mint általában, a filmek azonban megtöbbszöröződnek, hiszen a hét nap alatt közel 20 alkotást tekinthetnek meg a mozikedvelők.

Látványos 3D-s produkciók, családi mozik, művészi alkotások, oscargyanús premierek, szórakoztató vígjátékok, horrorfilmek – a II. Pápai filmfesztivál műsorterve igyekszik minden igényt és ízlést kielégíteni.

Micsik Zoltán érdeklődésünkre elmondta azt is, a tavaly március óta működő pápai filmszínház beváltotta a hozzá fűzött reményeket: sok a törzsvendég és folyamatosan érkeznek új látogatók is. A mozi üzemeltetője kijelentette, a Petőfi Mozi stabilan működik, így a pápaiak még hosszú ideig élvezhetik a mozizás élményét.

Képek:

Micsik Zoltán tájékoztatott arról is, sajnálattal értesítik a mozilátogatókat, hogy a fesztiválra tervezett Insidious - A gonosz háza c. filmből a forgalmazó már minden kópiát megsemmisített. A filmet ezért nem tudják levetíteni. Helyette a Démonok között c. horror filmet tűzik műsorra.
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!