A városrészekben elvégzendő feladatokról egyeztetnek


2014-01-07 11:25:32  | cikk: mo  | 


A városrészekben elvégzendő feladatokról egyeztetnek főképe
Két hét alatt 10 körzetet látogatnak meg Pápa polgármestere és alpolgármestere, a Városgondnokság munkatársai, valamint az adott körzetek önkormányzati képviselői. Dr. Áldozó Tamás, Unger Tamás, Bocskay László és a Városgondnokság kommunális csoportvezetője, Buics Lajos a Huszár és a Fáy lakótelepen kezdték a bejárást. Áldozó Tamás elmondta, a különböző városrészekben esedékes feladatokat évről évre feltérképezik, megvitatják. A településrészeken hosszú évek óta minden év elején áttekintik a legsürgetőbb feladatokat, tanácskoznak a körzet képviselőivel, akik sokszor új megvilágításba helyezik az adott városrészben felmerülő problémákat, apró felújítási munkálatokat. A polgármester megjegyezte azt is, a városrészek bejárását el kell végezniük a költségvetés összeállításáig, azaz két héten belül mind a 10 körzetet meg kell tekinteni a városvezetőknek és a képviselőknek, hiszen a február 11-én a képviselő-testület elé kerülő költségvetésnek már tartalmaznia kell azokat a javaslatokat, cselekvési terveket, melyekkel az adott településrészek szebbé, kulturáltabbá tehetők, s melyek növelik a lakosság komfortérzetét.
- Egy-egy ilyen látogatás alkalmával felmérjük azokat a problémákat, feladatokat, melyek megoldása a lakóktól várható el, mi az, ami a Városgondnokság feladata és mi az, ami új beruházást igényel. Az egyes városrészek bejárása nagyon hasznos dolog. A körzetek ilyen jellegű áttekintését még dr. Kovács Zoltántól tanultam, több mint 10 éve végezzük ezt a feladatot és a továbbiakban is megtesszük – szögezte le a polgármester.

A városatyák és a körzet képviselője végigjárták mindkét lakótelepet. Bocskay László arról tájékoztatott, a Huszár lakótelepen új parkoló kialakításának lehetőségét keresik, ezenkívül tárgyalások folynak a Honvédelmi Minisztérium tulajdonában lévő ingatlanok visszakerüléséről is. A hosszú távú tervek között szerepel ugyanis az orvosi rendelő új, modern épületbe történő elhelyezése.
A Fáy lakótelepen a kisebb tereprendezési munkák mellett szóba került a bitumenes sportpálya kerítésének felújítása is, mely igencsak rossz állapotban van, és tárgyaltak az óvoda környékén kialakítandó parkolóról is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!