Sakk: Egyéni és csapatbajnokság Ajkán


2014-01-06 12:00:06  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Sakk: Egyéni és csapatbajnokság Ajkán főképe
A Pápai SE sakk szakosztálya az elmúlt hétvégén a már szokásosnak mondható ajkai MAL-kupán vett részt két felnőtt csapattal és kilenc gyerek versenyzővel. A felnőtteknél 16 csapat indult, ebben a mezőnyben várható volt, hogy Tapolca és Balatonfüred között dől el az elsőség, a győztes végül 20 ponttal Balatonfüred lett. Az erősebbnek vélt Buzás Gyula, Varga Gyula, Gyutai Nándor, Kerecsényi Zoltán összetételű pápai csapat a hetedik helyet szerezte meg 15 ponttal, a Mayer Attila, Katona György, Mayer Tibor, Hamzáné Gyimesi Andrea és Varga Martin pápai alakulat pedig a 12. lett 13.5 ponttal.
- A gyerekeink három korcsoportban indultak. A II. korcsoportos lányok (2003-2004-es születésűek) mezőnyében a dobogó első három fokára pápai sakkozó állhatott fel, Domonkos Eszter (Erkel) első-, Czemmel Viktória (Tarczy) második-, Tardos Luca (Tarczy) harmadik helyen végzett. A III. korcsoportos lányoknál (2001-2002) Varga Barbara (Szent István) ezüstéremmel gazdagodott. A IV. korcsoportos fiúk kategóriájában (1999-2000) második helyezést ért el Margl Roland (Tarczy), de Czemmel Dániel (Tarczy) is felállhatott a képzeletbeli dobogó legalsó fokára. Csapatban a Margl Roland, Varga Dániel (Szent István), Domonkos Eszter összetételű csapatunk pedig a második helyet csípte el, így összesen hét dobogós helyezést szereztünk, emellett a Pápai SE „A” csapata, mint a legjobb nem díjazott Veszprém megyei I. osztályú csapat különdíjat vehetett át. Remélem jövőre még több csapattal és gyerekkel vehetünk részt a versenyen – bizakodott Kiss Csaba szakosztályvezető, aki hozzátette, vasárnap hajnalban életének 53. évében hosszú betegség után elhunyt szakosztályuk tagja Talabér Zoltán, aki az előző szezonban a PSE húzóembere volt a megyei bajnokságban. Nyugodjék békében!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!