Adomány a Pápa környéki nehéz sorsú családoknak


2014-01-06 11:34:08  | cikk: mo  | 


Adomány a Pápa környéki nehéz sorsú családoknak főképe
A Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézménye Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat minden évben igencsak nagy gondot fordít arra, hogy tartós élelmiszerrel, meleg ruhaneművel, gyermekjátékokkal és édességgel kedveskedjen a járás területén élő hátrányos helyzetű családoknak. Így történt ez 2013 év végén is, amikor közel 150 csomagot állítottak össze a szolgálat családgondozói.
A csomagok száraztésztát, rizst, lisztet, kristálycukrot, olajat, kekszet, tejet, gabonapelyhet, szárazsüteményt, szaloncukrot, karácsonyi édességeket, valamint játékokat tartalmaztak. Az ajándékcsomagokat helyi és környékbeli vállalkozók, jótékony segítők felajánlásaiból állíthatták össze a szolgálat munkatársai. Az adományok gyűjtését és osztását a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezető családgondozója, Földi Anikó koordinálta. A Vöröskereszt Pápa Területi Szervezete adománygyűjtési akciójuk sikerességének köszönhetően öt bőséges élelmiszercsomaggal bővítette a kiszállítható adományok mennyiségét – tudtuk meg Svasticsné Hegedüs Henriettől, a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézménye vezetőjétől.

Az intézményvezető beszámolt arról is, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatala – dolgozói körében – meghirdette a karácsonyi cipősdoboz akciót, aminek köszönhetően 47 doboznyi szeretettel segítették a szolgálat munkáját és okoztak örömet a járás területén élő nehéz sorsú gyermekeknek.

Az ünnepek idején nemcsak a csomagok átvétele okozott hatalmas örömet a szegény sorsú családoknak – derült ki Svasticsné Hegedüs Henriett beszámolójából. A Pápa környéki falvakból december hatodikán húsz gyermek vehetett részt mikulás-napi műsoron a színházban, ezenkívül a szolgálat épületében a pszichológusi csoportfoglalkozásokra járó gyermekeknek karácsonyi műsort szerveztek a családgondozók, amely közös éneklésből, kötetlen beszélgetésből, karácsonyi finomságok kóstolásából és a szolgálat dolgozói által gyűjtött meglepetésajándékok válogatásából állt – adott tájékoztatást az év végi programokról a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézménye intézményvezetője, majd hozzátette, a kezdeményezésből hagyományt teremtenének, s remélik, a továbbiakban a meghívottak létszámát is lesz alkalmuk növelni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!