Birtokba vették a jégpályát


2014-01-04 17:29:31  | cikk: HuHa  | 


Birtokba vették a jégpályát főképe
Családtagok, ismerősök és járókelők kíváncsi tekintetétől kísérve ma 13 órakor pályára léptek az első korcsolyázók a Fő téri jégpályán. Az időjárás kegyes volt az üzemeltetőkhöz, hiszen szélcsendes, változóan felhős, enyhe idő köszöntött ma a városra, így semmi sem akadályozhatta meg a nyitást. Már az első turnusban fiatalok, családok és idősebbek is kipróbálták a pályát, a korcsolyázók között voltak egészen kezdők és gyakorlott korisok is, akik szépen megfértek egymás mellett a több mint 1000 négyzetméteres felületen. A pápai Végh család kényelmesen rótta a köröket, apuka, anyuka és kislányuk Zsófia Katalin egymás kezét fogva korcsolyáztak. Mint megtudtuk, Végh Zoltán gyakorlott koris, gyermekkorától űzi ezt a sportot, hiszen ahol felnőtt, ott már régóta működött jégpálya. Párja és kislánya nemrég kezdtek korcsolyázni, ők még tanulják a technikát, de a fiatalember szerint nagyon ügyesek és tanulékonyak.
-Szerintem tökéletes ez a pálya, a célnak megfelel és jól lehet korcsolyázni rajta – fogalmazott az édesapa. Véghné Böröczky Katalin hozzátette, nagyon tetszik nekik a pálya és a kislány is nagyon élvezi ezt a sportot, bátor és nem fél a csúszós jégen.
Ugyancsak pozitív véleményt fogalmazott meg a jégpályáról a szintén pápai Kopf Angéla és Bencsik János. A fiatal pár gyönyörűen, nagy rutinnal rótta a köröket olykor egy-egy merészebb figurát is belecsempészve a korcsolyázásba. Mindketten gyermekkoruk óta űzik ezt a sportot, korábban Győrbe jártak a jégpályára, de a várkerti jeget is felkeresték, amikor lehetett. Mint mondták, nagyon tetszik nekik a Fő téri korcsolyázási lehetőség.
-Nagyon vártuk már, hogy megnyisson ez a pálya, és rendszeresen el fogunk jönni – mondta Angéla. János azt tette hozzá, a pálya és a kiszolgálás remek, és lehetne akár nagyobb is a korcsolyázásra kialakított terület.
-Örülünk a nagy érdeklődésnek, és annak, hogy többen is vannak, akik csak most, vagy nem sokkal ezelőtt kezdtek el ismerkedni ezzel a sporttal. Ahogy néztük a pályán körbe sikló fiatalokat és idősebbeket azt láttuk, szép számmal jöttek kezdők, de rutinos korisok is – fogalmazta meg Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki a nyitás óta figyelte, rendben zajlik-e minden. Mint mondta, a korcsolyakölcsönzőre nagy az igény és az első tapasztalatok azt mutatják, sikerült jó korcsolyacipőket beszerezniük.
-Külön öröm, hogy sok család jött el kisgyermekekkel, sok az először próbálkozó és a boldog mosollyal rutinosan korcsolyázó is. Az eddig látottak azt igazolják, jól megférnek egymás mellett a kezdők és a „profik”, segítik egymást és mindenki nyugodtan korcsolyázhat a saját tempójában – tette hozzá. A kiszolgáló egységek is elnyerték a vendégek tetszését, a melegedőben van lehetőség egy kényelmes szusszanásra, a büfében jól fogy a forró csoki és meleg tea, és a mosdónak kialakított faház is könnyen megközelíthető a korisok számára.
Az első turnusban 13 és 15 óra között léphettek jégre a vendégek, ezt követően egy óra jégkészítés következett, a második turnus 16 órakor indult, és 19 órakor még egy turnusban várják a korcsolyázni vágyókat. A jégpálya ma 21 óráig működik, vasárnap pedig 13-tól 18 óráig üzemel.
Boros Katalin azt is megemlítette, nagyon jó látni, hogy míg máskor szombat délután nem sokan jártak a Fő téren, most sokan jönnek, sétálnak, nézelődnek és korcsolyáznak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!