Készülnek a jégpálya nyitására – kezdődhet a korcsolyázás


2014-01-04 09:10:59  | cikk: HuHa  | 


Készülnek a jégpálya nyitására  – kezdődhet a korcsolyázás főképe
Ha minden olyan külső tényező, amit mi nem tudunk befolyásolni a mi oldalunkon áll, akkor szombaton 12 óra 30 perckor megnyitjuk a Fő téri jégpályát – közölte tegnap Boros Katalin, a teret üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője. Ez azt jelenti, hogy már nemcsak a „tesztkorisok” próbálhatják ki a várva várt korcsolyázó helyet, hanem a nagyközönség is. Sajnos az időjárási előrejelzések nem kedveznek az elhatározásnak, hiszen továbbra is tavaszias meleget, sőt vasárnapra esőt is jósolnak a meteorológusok, az üzemeltetők mégis bíznak abban, hogy a korcsolyázni és szórakozni vágyók birtokba vehetik a pályát. Az ügyvezető a működés rendjéről is tájékoztatta hírportálunkat.
-A jégpályán minden nap 13 órakor indul az első turnus, ez azt jelenti, hogy előtte fél órával nyitjuk a pénztárt. Egy turnus 2 óra időtartamú, ezt követően egy óra jégkészítési szünet következik, így a második turnusban 16 órakor léphetnek pályára a korcsolyázók. A jégpálya vasárnaptól csütörtökig 13 és 18 óra között üzemel, pénteken és szombaton pedig 13 és 21 óra között.
Egy turnusra 800 forint a belépő, nincs külön felnőtt, gyermek és nyugdíjas jegy, viszont az 5 évesnél fiatalabbak - szülői kísérettel - díjmentesen használhatják a korcsolyapályát. A korizáshoz 800 forintért lehet korcsolyát kölcsönözni, jelenleg 180 pár korcsolya áll ehhez rendelkezésre. Ezeket rendszeresen élezni fogják, de a saját korcsolyák élezésére is lesz lehetőség a pályán. A korcsolyakölcsönző mellett büfét és melegedő faházat is kialakítottak, két faházban pedig ruhatárat üzemeltetnek. A pálya mentén álló kiszolgáló faházak egyikében mosdót alakítottak ki, így még a korcsolyát sem kell levenni, ha valaki a mosdót akarja használni. A jégpályára egyébként egyszerre körülbelül száz korcsolyázó mehet rá, ezzel a létszámmal biztosítható, hogy igazán élményt nyújtson a jeges szórakozás.
Az építők után az üzemeltető is arra figyelmeztetett, a jelenlegi, március véginek megfelelő időjárási körülmények nem kedveznek a pálya működtetésének és számítani kell arra, ha marad a tavaszi időjárás, lesznek olyan napok, amikor nem tud működni a jégpálya – hasonlóan az ország más szabadtéri pályáihoz.
A Fő téri jégpályán tehát – ha az extrém időjárási körülmények nem akadályozzák meg – ma 13 órától lehet korcsolyázni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!