Békében teltek az ünnepek a rendőrség számára is


2014-01-04 00:26:01  | cikk: HuHa  | 


Békében teltek az ünnepek a rendőrség számára is főképe
A pápai mentősökhöz és tűzoltókhoz hasonlóan a rendőrkapitányság dolgozói számára is nyugalomban teltek az év végi ünnepek. Karácsonykor, szilveszterkor és a köztük lévő időszakban kevesebb esemény miatt kellett intézkedniük rendőreinknek, mint a karácsonyt megelőző időszakban – állapította meg Császárné Elek Veronika, a kapitányság kiemelt megelőzési főelőadója. A csendesnek mondható napokat két jelentősebb beavatkozást igénylő esemény zavarta csak meg. Az egyik Nemesgörzsönyben történt december 26-án, ahol egy szórakozóhelyen tömegverekedés alakult ki, ide nagy rendőri erőkkel vonultak ki az egyenruhások.
-Négy szanyi fiatalember bántalmazott három helybéli lakost, közülük az egyiknek nyolc napon túl gyógyuló sérülése keletkezett. Rendőreink az elkövetőket elfogták, előállították és szabadlábon hagyásuk mellett nyilvános helyen, csoportosan elkövetett garázdaság miatt folyik ellenük büntetőeljárás – tájékoztatott az alezredes. A másik eset szilveszter éjszakáján történt Pápán, egy a kapitánysághoz közel lévő utcában. Egy házibuliban két társaság keveredett nézeteltérésbe, ami aztán az utcán is folytatódott. Az egyik társaság veszprémi tagja az úttestről felemelt köveket a rivális társaság tagjai közé hajította, az egyik kő pedig egy hölgy arcát találta el. A sértettnek ugyan nem keletkezett sérülése, de a rendőrök az elkövetőt elfogták és ellene garázdaság miatt büntetőfeljelentést tettek.
A fő téri, nagy tömeget vonzó szilveszteri mulatság békében telt, a rendőrök már a délutáni Szilveszter futáson is jelen voltak és a hajnalig tartó rendezvényt is figyelemmel kísérték a helyszínen, de beavatkozásra nem volt szükség, az ünneplők jogsértés nélkül búcsúztatták az évet.
-Baleseti szempontból is nyugodtnak mondható az év vége, történtek ugyan balesetek, de ezek jobbára csak anyagi kárral, vagy kisebb sérüléssel jártak – mondta el Császárné Elek Veronika, hozzátéve, az ünnepek idején néhány ittas gépjárművezetővel és kerékpárossal szemben kellett intézkedést foganatosítaniuk.
Az év végi petárdázásról az alezredes azt közölte, nagyon sokan használtak pirotechnikai eszközöket az év utolsó éjszakáján, néhány bejelentés is érkezett a kapitányságra, de szabálysértés miatt nem kellett intézkedniük a rend őreinek.
-Egy olyan esetről tudunk, hogy egy tűzijáték termék berepült egy lakóház ablakán és az üveget kitörve a szobában kisebb rongálást okozott.
A kapitányság kiemelt megelőzési főelőadója ennek kapcsán arra figyelmeztetett, a fel nem használt, hibás, vagy lejárt szavatosságú tűzijátékokat január 5-ig vissza kell vinni a vásárlás helyszínére, ellenkező esetben ugyanis súlyos pénzbírsággal járó szabálysértést követ el a tűzijátékot birtokló személy.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!