Márciusban K1 gála Pápán


2010-02-05 16:50:19  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Március 20-án a Korpics Gábor vezette Kok-Gym KSE K1 szabályrendszerű gálát rendez a Petőfi Sándor Gimnázium aulájában. A nap folyamán 18 mérkőzést láthat majd a nagyérdemű, ebből 14-et K1 rendszerben, 2 MMA küzdelem lesz és 2 profi boksz összecsapás. Korpics Gábor szerint a gála szervezése jó ütemben halad.

- Közel másfél éve edzünk, heti 4-5 alkalommal. Néhány versenyzőm más városokban már ért el szép sikereket, a cél az, hogy őket a pápai közönségnek is meg tudjam mutatni. Reményeim szerint több olyan tanítványom is megméretteti magát, aki még kevés rutinnal és meccstapasztalattal rendelkezik. A résztvevők névsora folyamatosan bővül, annyi bizonyos, hogy a tatabányai thai bokszosok is képviseltetik magukat. Remélem sikerül Pápán ismét egy színvonalas, látogatott gálát összehozunk, minél több pápai győzelemmel.

Képek:

nincsenek képek

K1 szabályok: A szabályok nem engedélyezik a könyök használatát, valamint a birkózó technikák alkalmazását és a földharcot. 8 súlycsoport létezik, de a K-1 - főleg a média és annak kereskedelmi vonzata miatt - előnyben részesíti a 70-75 kg-os középsúlyt és a +93 kg-os nehézsúlyt. A küzdő felek védőfelszerelése szabványos bokszkesztyűből, ágyékvédőből és fogvédőből áll. Az egyedi mérkőzések 3x3 vagy 5x3 percből állnak. A meccsek pontozásos rendszerben folynak. Ha nem születik győztes, akkor egy extra menet alatt döntik el, ki a jobb. Ekkor az előző menetekben nyújtott teljesítményt nem veszik figyelembe. Ha ekkor sincs döntés, akkor még egy ráadás menet következik, amely után az egész mérkőzést tekintve a versenyzők között a legkisebb különbség is döntő erővel bír.
(forrás: www.budomagazin.hu)

MMA szabályok: Egy mérkőzés hossza 3x3 perc. Ütni kizárólag zárt ököllel lehet, de a forgó ütés is szabályos (az ököl tetejével, kézháttal). Dobások, feszítések, földre vitelek engedélyezettek, rúgás combra, testre, fejre történhet Tilos a fejelés, harapás, csípés. Nem megengedett a könyökkel támadás, a gerincfeszítés, a lágy részek támadása, a földön fekvő ember fejét lábbal támadni. Súlycsoportok: légsúly: 55-63kg, harmatsúly: 63-67kg, könnyűsúly: 67-72kg, váltósúly: 73-79kg, középsúly: 80-84kg, félnehézsúly: 84-93kg, nehézsúly: +93kg, szupernehézsúly: + 105kg-os kategória.
(forrás: www.kuzdoter.com)
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!