Rég nem látott szilveszteri buli a Fő téren


2014-01-01 15:41:11  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Rég nem látott szilveszteri buli a Fő téren főképe
„Bort, búzát és békességet, otthonokba fényességet
Lakomát az éhes szájnak, derék férjet minden lánynak
Okos gyermeknek tanulást, gézengúznak gyors javulást
Új világot, szebb éveket, jobb és boldogabb életet!
Édes csókot szerelmesnek, vágyat kihűlt szerelmeknek
Elhagyottnak vigasztalót, társtalannak neki valót
Nemes, tiszta eszményeket, ugyanannyi reményeket
Na, jöjjetek, bontsunk pezsgőt, köszöntsük az újesztendőt!”

Ezzel a rövid, alkalomhoz illő újévköszöntő verssel vezette fel a 2014-es esztendőt annak első perceiben dr. Áldozó Tamás, Pápa polgármestere a Fő téren. A városvezető nem is szaporította tovább feleslegesen a szót, hiszen frappáns köszöntője után következett a pápai szilveszter legnagyobb durranása, az újévi tűzijáték.
Persze addigra már a tetőfokára emelkedett a szilveszteri hangulat, melyhez nagyban hozzájárult a fő téri színpadon fellépő zenészek, énekesek fergeteges produkciója. Az esti bulit a Les Taylor and The Swing Sisters táncra perdítő koncertje alapozta meg. A Király Mónika, Orovecz-Dublecz Katalin, Kiss Andrea és Szabó László, alias Les Taylor alkotta formáció 2013-ban visszatérő vendége volt a belvárosi rendezvényeknek – a közönség nagy-nagy örömére.
Szabó Lászlótól megtudtuk, szilveszterkor a pápai fellépésükön kívül még két helyre hivatalosak, és a zenekar mindig boldogan tesz eleget minden felkérésnek. Hozzáfűzte, rendkívül szerencsésnek érzi az együttese tagjait, ugyanis a színpadi szereplésüket sosem munkaként, hanem szívből jövő hobbiként, szórakozásként élik meg. Ettől függetlenül, mint mondta, nagyon sok munka van egy-egy produkciójukban. A Les Taylor and The Swing Sisters frontembere elárulta, május környékén egy új műsorral örvendeztetik meg a közönséget, azonban ennek részleteit még szeretnék titokban tartani. A stílusukat természetesen megőrzik, de mindenképpen bővítik majd új dalokkal a repertoárjukat.
2013 utolsó napjának estéjén a Fő téren hömpölygő több száz fős tömegnek nem is kellett csalatkoznia: a Les Taylor and The Swing Sisters után is helyi kötődésű fellépők csaptak színvonalas bulit. A Pápai Musical Stúdió klasszikus slágerekkel állt színpadra, és rögtön éneklésre is bírta a publikumot. Ezt követően a Speak Up zenekar remek koncertjének tapsolhattak a Fő teret megtöltő jelenlévők, aztán éjfélkor a Himnusz közös eléneklése, majd a polgármesteri köszöntő és a percekig tartó, nagyobbnál nagyobb durranásokkal tarkított, rendkívül látványos tűzijáték üdvözülte a 2014-es évet. Természetesen a fő téri mulatság itt még nem ért véget, ugyanis kezdetét vette az utcai buli DJ Béci vezetésével.

„Bort, búzát és békességet…”

Képek:

nincsenek képek


Címkék: Fő tér | szilveszter
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!