Az év utolsó napján is dolgoztak a képviselők – rendeleteket és beszámolókat fogadott el a testület


2013-12-31 19:11:48  | cikk: HuHa  | 


Az év utolsó napján is dolgoztak a képviselők – rendeleteket és beszámolókat fogadott el a testület főképe
Az idei év utolsó képviselő-testületi ülését tartotta ma délelőtt Pápa Város Képviselő-testülete. Az ülésen – eddig szokatlan módon – csupa igen szavazattal fogadták el a napirendre kerülő rendeleteket, beszámolókat és határozati javaslatokat. Amint azt Áldozó Tamás polgármester az ülés utáni sajtótájékoztatón megfogalmazta, ez is bizonyítja, hogy a képviselők képesek együtt dolgozni és nem feltétlenül hatja át a testület munkáját az a hangulat, ami a nyilvánosságot jellemzi.
A tanácskozás elején elfogadták a 2014. évi átmeneti gazdálkodásról szóló rendeletet. Az átmeneti gazdálkodásról szóló rendeletet minden év végén el kell fogadnia a testületnek, ez a következő esztendő elejének gazdálkodását szabályozza, hiszen a város költségvetése február közepére kell, hogy elkészüljön. Az átmeneti gazdálkodásról szóló rendelet többek között a sportegyesületek és más társadalmi szervezetek számára szóló támogatási pályázatokat teszi lehetővé. A testület jóváhagyta a jövő évi ellenőrzési tervet és elfogadták a város Szolgáltatásszervezési Koncepciójának felülvizsgálatát. Az önkormányzat új rendeletet alkotott a pénzbeli és természetben nyújtott szociális, valamint a gyermekek és fiatal felnőttek rászorultságára tekintettel nyújtható ellátásokról és az ezzel kapcsolatos eljárási szabályokról, az új törvény előírásainak megfelelően Módosították a képviselők a talajterhelési díjról szóló önkormányzati rendeletet is, eszerint a tavaly meghatározott mentességeket és kedvezményeket meghosszabbították 2014. év végéig. Az ülésen több beszámolót is elfogadtak a városatyák, így a Pápai Polgármesteri Hivatal tevékenységéről, a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás második félévben végzett tevékenységéről, az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás munkájáról, a Közszolg Kft. 2012-2013. évi tevékenységéről és a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tevékenységéről szólót, valamint két Közalapítvány munkájának beszámolójára is igen gombot nyomtak a képviselők. A testület zárt ülésen több témát is tárgyalt, köztük egy telekcserét, a Pápai Szeletelt és Darabolt Hústermékeket Gyártó Kft-nek nyújtott tagi kölcsön visszafizetési határidejének meghosszabbítását és a Pápai Platán Nonprofit Kft-ben történő törzstőke emelést.
Az ülés végén Áldozó Tamás polgármester köszönetet mondott a képviselők egész éves munkájáért, boldog új esztendőt kívánt valamennyiüknek és reményét fejezte ki, hogy 2014-ben, a választások után is baráti hangon tudnak szólni egymáshoz.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!