Közel 400-an neveztek az idei szilveszteri-, és örömfutásra


2013-12-31 17:04:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Közel 400-an neveztek az idei szilveszteri-, és örömfutásra főképe
A hagyományoknak megfelelően városunkban ismét futással búcsúztatták az óévet. Pápa Város Önkormányzata, a Városi Diáksport Bizottság és a Pápai Sportegyesület célja a szilveszteri futással az volt, hogy december 31-én is aktív, sportos lehetőséget biztosítson minden korosztály számára. A rendezvényt a Hét Csillag Kulturális és Sport Egyesület ostormenete vezette fel. Pintér Péter egyesületi elnök elmondta, régebben hagyomány volt jeles napok alkalmával az ostorral való tiszteletadás, csattogtatás, virtuskodás.
- Az ostormenettel tisztították meg az utcákat és tereket, elűzve minden rossz és ártó gondolatot, lehetőséget adva egy jobb, és boldogabb jövőnek. Ilyen alkalom volt a szilveszter napja is, amikor a fiatalok ostorral hangosan pattogtatva vonultak végig az utcákon, biztosítva a föld és az ég között az egyensúly helyreállítását. Célja nem csak a rossz szellemek elűzése, megzabolázása volt, hanem a lélek emelkedése is. Az ostormenet résztvevői ezzel is szeretnék leróni tiszteletüket elődeink előtt, és méltó módon búcsúztatni az óév utolsó napját.
A futóversenyen a résztvevőket négy korcsoportba osztották, a 12 év alattiak (kb. 1007 méter - 1 kör), a 30 év alattiak (kb. 2014 méter - 2 kör), a 30-50 év közöttiek (kb. 2014 méter 2 kör) és az 50 év felettiek (kb. 2014m 2 kör) csoportjába lehetett nevezni. A három versenykorcsoportban mindkét nem első három helyezettjei éremdíjazásban részesültek. Újdonság volt idén az örömfutás, mellyel a szervezők a futás, kocogás, gyaloglás, valamint az egészséges életmód népszerűsítésére kívánták felhívni a figyelmet, a 2014 méteres távot teljesítők között ajándékokat sorsoltak ki. Azok a pápai sportszervezetek pedig, akik legalább 20 főt mozgósítottak, 20-20 ezer forint értékű sportszervásárlási utalványt kaptak, az egyik legnagyobb létszámmal a Bakony Judo Club képviseltette magát. A díjakat dr. Áldozó Tamás polgármester adta át. 
Tóth Péter szervező úgy fogalmazott, a mai nap is bizonyítja, hogy van igény erre a jó hangulatú sporteseményre - a szilveszteri futásra összesen 276-an neveztek, az örömfutásra pedig 110-nél is többen regisztráltak. Figyelve a tavalyi rendezvény visszajelzéseit döntöttek úgy, hogy az örömfutással olyanokat is ajándékhoz és sikerélményhez juttatják, akik a versenyszerűen sportolókkal nem tudják felvenni a versenyt. 

Eredmények:

12 év alattiak (lányok)
1. Györkös Hanna (Kilián)
2. Gelencsér Viktória (PSE)
3. Vesztergom Bettina (PELC)

12 év alattiak (fiúk)
1. Áldozó Botond (PELC)
2. Sztupák László (PSE)
3. Márton Dániel (PELC)

30 év alattiak (nők)
1. Sztupák Laura (PSE)
2. Marton Viktória (PSE)
3. Sztupák Regina (PSE)

30 év alattiak (férfiak)
1. Kiss Gergő (PSE)
2. Tóth Csaba (PSE)
3. Horváth Gábor (PSE)

30-50 köztiek (nők)
1. Antal Zsanett (Bakony Judo Club)
2. Bali Andrea (Munkácsy)
3. Györkös Virág (Munkácsy)

30-50 köztiek (férfiak)
1. Tamás Attila
2. Györgyi Péter
3. Oroszlán Zsolt

50 év felettiek (nők)
1. Szabó Bernadett (PSE)
2. Földing Károlyné

50 év felettiek (férfiak)
1. Turbók Jenő (PSE)
2. Mayer Tibor (Bástya SE)
3. Polgár István (Bakony Judo Club)

A sporteseményt követően valamennyi résztvevőt egy pohár forró teára várt a rendezőség. A rendezvények sora ezzel még nem ért véget a mai napra, hiszen a Fő téren a színpadi produkciók sorát 21 órakor a Les Taylor and The Swing Sisters nyitja, 22 órától fellép a Pápai Musical Stúdió, 23 órától Ekanem Bálint és a Speak Up szórakoztatja a közönséget, az újesztendőt pedig tűzijáték köszönti. A Himnusz és a köszöntő szavak után a buli hajnali 2 órakor dj. Béci utcabulijával zárul.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!