Jégre futottak a rosszindulatúak? Elérte a megfelelő jégvastagságot a Fő téri pálya


2013-12-31 16:58:46  | cikk: HuHa  | 


Jégre futottak a rosszindulatúak? Elérte a megfelelő jégvastagságot a Fő téri pálya főképe
Több tucat járókelő érdeklődő tekintetétől kísérve mutatta be korcsolyázó tudását ma délben Varga András. A Pápa Városi Televízió főszerkesztője a kivitelező és az üzemeltető kérésére húzott korcsolyát, hogy kipróbálja a Fő téri jégpályát. A gyakorlott korcsolyázó televíziós úgy fogalmazott az első körök megtétele után, a pálya rendben van, a felület gyalulását követően tökéletes lesz a korizásra. Ezt erősítette meg a kivitelező Boroszlán Zrt. vezérigazgatója is, aki arról tájékoztatott, hogy az elmúlt két napban sikerült megfelelő vastagságúra hízlalni a jeget és az éjszakai plusz 4-5 fok ellenére is jól fagyott a rápermetezett víz, így elérték a 4-5 cm-es vastagságot.
-Ez a jégfelület már alkalmas a korcsolyázásra, de pár napot még várni kell, hogy a kellő felületi keménységet elérje a jég - közölte. Vörös László ugyanakkor arra figyelmeztetett, ha ismét tavaszira fordul az időjárás és a karácsonyihoz hasonló 10 fok feletti hőmérséklet lesz széllel esetleg esővel, az a már kész jeget megbonthatja.
A Fő téri jégpálya nyitásáról és működési rendjéről tájékoztatni fogjuk olvasóinkat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!