Hízik a jég a Fő téren


2013-12-24 01:43:40  | cikk: HuHa  | 


Hízik a jég a Fő téren főképe
Még zajlik a jégpálya üzembe helyezése a Fő téren, de a tervek szerint a napokban már birtokba vehetik a korcsolyapályát a téli sportok szerelmesei. Az elmúlt hét elejétől a gépészeti berendezés telepítését követően a kivitelező átvizsgálta a korábban megépített vezetékeket és csöveket, feltöltötték a rendszert fagyálló folyadékkal és beindították a jég készítését végző berendezést. A próbaüzem során olyan műszaki problémát észleltek, ami miatt nem alakult ki egyenletes jégréteg, így a szakemberek az elmúlt napokban a hiba megkeresésén és elhárításán dolgoztak. Ez több napot is igénybe vett, hiszen közel hétszáz bekötést kellett ismételten ellenőrizni. A szükséges átkötéseket és a rendszer légtelenítését elvégezték, így hétfő reggeltől egyenletesen működik a fagyasztás a több mint 1000 négyzetméteres felületen - tájékoztatta hírportálunkat Vörös László. A Boroszlán Zrt. vezérigazgatója hozzátette, ez az egy hét nagyon rövid időnek számít a berendezés telepítéséhez, beüzemeléséhez és a próbaüzem elvégzéséhez. A jégréteg hétfő délelőtt már elérte az egy centiméteres vastagságot, az első korcsolya pedig nem sokkal dél előtt siklott végig a pályán. Igaz ez az egyik szakember lábán volt, hiszen ily módon is ellenőrizni kívánták a jég egyenletességét. Vörös Lászlótól megtudtuk, a jeget csak locsolással szabad hízlalni, így lesz légbuborékmentes és alkalmas a korcsolyázásra. Ahhoz, hogy a pályát üzemszerűen, jó minőségben, vendégek sokaságával lehessen működtetetni 4-5 centiméter vastagságú jégnek kell kialakulnia a területen. Ezt folyamatos locsolással és hűtéssel érik el néhány nap alatt. Hétfőn egyébként a védőszőnyegeket és a függőleges felületeket védő szivacsokat is elhelyezték a kivitelezők a jégpálya körül - ezek a balesetek megelőzését szolgálják -, és az üzemeltető is készül a pálya nyitására. Ez a tervek szerint karácsony másnapján 13 órakor lesz.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!