Jézusban nemcsak a karácsonykor megszülető kisdedet kell látnunk, hanem a mindenható Megváltót – Boncz Zoltán baptista lelkipásztor gyújtotta meg a város adventi koszorújának negyedik gyertyáját


2013-12-23 09:26:18  | cikk: HuHa  | 


Jézusban nemcsak a karácsonykor megszülető kisdedet kell látnunk, hanem a mindenható Megváltót – Boncz Zoltán baptista lelkipásztor gyújtotta meg a város adventi koszorújának negyedik gyertyáját főképe
Jézusban nemcsak a karácsonykor megszülető kisdedet kell látnunk, hanem a mindenható megváltót – Boncz Zoltán baptista lelkipásztor gyújtotta meg a város adventi koszorújának negyedik gyertyáját
Tegnap délután igazi vásári forgatag alakult ki a Fő téren. Az alkonyatba forduló délutánban családok, baráti társaságok beszélgettek vidáman, hosszú sor állt a kürtőskalácsos előtt, a másik faháznál újra és újra töltötték forralt borral a bögréket, de a karácsonyi apróságokat áruló kézművesek pultjai előtt is sokan bámészkodtak, vásároltak. Advent negyedik vasárnapjának délutánján Szekeres Adrienn volt a sztárvendég, a gyönyörű hangú, törékeny énekesnő pedig zsúfolásig megtöltötte érdeklődőkkel a rendezvény helyszínét. A fellépés előtt a művésznő elmesélte, személyes karácsonyi készülődésének fontos részét jelentik az adventi fellépések, koncertezik templomokban, énekel hangversenytermekben és olyan szabadtéri rendezvényeken, mint a pápai is. A sok örömteli munka mellett azonban mindig szakít időt arra, hogy kislányaival mézeskalácsot süssön, gipszfigurákat készítsen, együtt gyújtsák meg az adventi koszorú gyertyáit és családi körben is hangolódjanak a közelgő ünnepre. Az énekesnő számtalan ünnepi műsora közül a templomban tartott koncerteket szereti leginkább, úgy érzi, hangja és az ilyenkor repertoárra kerülő dalok ott érvényesülnek igazán.
-A templomi környezet rendkívül felerősíti dalaim hatását, de ehhez hasonló élményt jelent a szimfonikus zenekarral való fellépés, ami minden alkalommal igazi ünnep - mondta.
A pápai műsor az énekesnőnek az ünnep előtti utolsó fellépése volt, és úgy fogalmazott, bár itt csak zenei alappal egyedül áll a színpadon, ugyanolyan lelkesedéssel és alapossággal készül az ilyen rendezvényekre is, mint a nagy koncertekre. Előadásában karácsonyi és téli dalokat hallhatott a népes számú közönség, de nem maradt ki a repertoárból legnépszerűbb dalainak egyike, a Híd a folyón című sem. Adrienntől egyébként azt is megtudtuk, számára az emberekkel való személyes találkozás, a koncertek a legfontosabbak, az elmúlt években ezért is a turnézásra fektette a hangsúlyt, a következő esztendőben azonban tervezi, hogy ismét stúdióba vonul egy új album elkészítésére.
S míg a Gyertyafényes Advent programjaira kilátogatók egy része az énekesnő koncertjével hangolódott karácsony ünnepére, a kisgyermekek feldíszített karácsonyi manófogattal kocsikázhattak a téren, a katolikus iskolában pedig a kézműves tevékenység iránt érdeklődők készíthettek kedves apróságokat. Az aula kellemes melegében Horváthné Bátor Mária irányításával és pedagógusok, önkéntesek közreműködésével mézeskalács gyertya készült tojásfehérje díszítéssel, karácsonyfára akasztható kedves részszarvas figurát alkothattak a gyerekek, de karácsonyi képeslapot és gondolatlekvárt is csinálhattak a programon résztvevő apróságok. Ez utóbbi volt a kedvence Bálint Boglárka Flórának is, aki valamennyi kézműves tevékenységben részt vett. A hétéves kislány elmesélte, a nagymamájának készített gondolatlekvárhoz előbb szépen fel kellett vágni a szeretetről szóló, színes papírra nyomtatott szép gondolatokat, a csíkokat aztán ceruza segítségével szív alakúra formálta és berakosgatta az dunsztosüvegbe. Az üveg díszes matricát kapott gondolatlekvár felirattal, hátoldalára pedig – akárcsak az igazi befőtteknél – a gyártási információkat tüntették fel, köztük azt, hogy a gondolatlekvár száz százalék szeretetből készült, gyártója pedig a kisunoka. Boglárka végül díszes papírral zárta le az üveget és máris kész volt a nagyinak szóló ajándék.
-Nagyon szép dolgokat lehet itt csinálni, mindent kipróbáltam és tetszik a foglalkozás – mesélte, de hasonló véleményt fogalmazott meg a többi kisgyermek is, aki részt vettek a karácsonyi kézműves játszóház kínálta programon. Horváthné Bátor Máriától megtudtuk, nagyon sok család kereste fel az elmúlt hétvégéken a játszóházat, volt olyan kisgyermek, aki minden alkalommal eljött szüleivel.
Az ünnepi program utolsó délutánján a város adventi koszorújának negyedik gyertyáját Boncz Zoltán baptista lelkipásztor gyújtotta meg, Jézus megszületésének ünnepére a Sarokkő Baptista Gyülekezet tagjainak műsora hangolta a szép számú érdeklődőt. A lelkipásztor arról szólt, Jézusban nemcsak a karácsonykor megszülető kisdedet kell látnunk, hanem a mindenható Megváltót, aki kész volt minden ember életéért megküzdeni.
-Nem azért vagyunk a földön, hogy egy kisbabát ünnepeljünk, hanem hogy a feltámadt Urat ünnepeljük. Hiszen Jézusnak nemcsak Jézuska a neve, hanem Jézus Krisztus, Isten fia, a Megváltó is a neve – figyelmeztetett és azt sorolta, a Bibliában hányféle néven hívják Jézust, s ezek a nevek mind azt jelzik, hogy mit tett az emberekért.
A koszorú negyedik gyertyájának meggyújtását követően a Gyertyafényes Advent négy hétvégén át tartó Fő téri rendezvényének utolsó műsorszámaiban a Bartók Béla Zeneiskola hangszeres növendékei adtak műsort, majd az Adászteveli Zenestúdió karácsonyi popslágerekkel köszöntötte a közelgő karácsonyt és a téren összegyűlt érdeklődőket.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!