A dobogón telel a Motax Concordia KC Pápa


2013-12-20 21:55:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A dobogón telel a Motax Concordia KC Pápa főképe
A Motax Concordia KC Pápa az NB I/B-s kosárlabda bajnokság idei utolsó bajnoki mérkőzésén a Győr-Szol Széchenyi Egyetem alakulatát látta vendégül. A mieink a győriek ellen szerették volna folytatni hat mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatukat, mellyel a bajnokság dobogóján tölthették volna a telet. A kilencedik helyen tanyázó Rátvay legénység abban bízott, hogy motivációjuk kitart a karácsony előtti utolsó bajnokin is. A vendégek Drevenka sikeres középtávolijával és Gombás triplájával mindjárt az első percben 5-0-ra elhúztak a Vajda, Keresztes, Horváth K., Rédei, Simon ötössel felálló hazaiaktól. Rövid időn belül rendezte a sorokat a Pápa, és Horváth Attila hármasával és Ács két pontjával 5-5-re jöttek fel. Az első negyedben nem bírtak egymással a felek, minimális előnnyel a vendégek mehettek rövid pihenőre (17-18). A második játékrészben sem változott a játék képe, ki más, mint a pontvadászatban minden statisztikát magasan vezető Kálmán kosaraival maradt meccsben a PKC, a szünetben 37-34 állt az eredményjelzőn. A második félidőre tudott javítani a védekezésén a Vajda csapat, ahogy a korábbi pontatlan támadójátékán is, Keresztes a palánk alatt tarthatatlan volt, így Kálmán sikeres hármasa után megnyugtató előnyt sikerült kialakítani (56-43). A fáradni látszó vendégek a záró negyedben már nem tudtak a bajnokiból gálaelőadást varázsoló hazaiakkal mit tenni, akik látványos kosarakkal – a szokásos Keresztes zsákolással és blokkokkal – magabiztosan, 29 ponttal nyertek, mellyel az ünnepeket a második helyen töltik.

Motax Concordia KC Pápa - GYŐR-SZOL - Széchenyi Egyetem 81-52 (17-18, 20-16, 21-11, 23-7)

Pápai dobók
: Vajda 5/3, Keresztes 19, Horváth Kristóf 1, Rédei 6, Simon 2, Horváth A. 6/6, Ács 2, Henrik 13/3, Kálmán 27/6, Jarosevits 4

Vajda Balázs: Az elején kicsit beragadtunk, sőt a vendégek még vezettek is. Pontatlanul játszottunk, a második negyedben próbáltunk ritmust adni a játékunknak, de még mindig sok volt az eladott labdánk és a ziccereket sem tudtuk mindig pontokkal befejezni. A szünet után szigorítottunk a védekezésünkön, a harmadik negyed második felétől nem volt kérdés, hogy nyerni fogunk. Nagyon köszönjük a szurkolók biztatását, ahogy egész ősszel, ma is nagyon sokat segítettek, átlendítettek minket a holtpontokon. Végezetül minden pápai lakosnak, kosárlabda barátnak szeretnék békés ünnepeket és boldog új évet kívánni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!