Ajándékcsomag várta a hátrányos helyzetű gyerekeket


2013-12-20 18:20:20  | cikk: mo  | 


Ajándékcsomag várta a hátrányos helyzetű gyerekeket főképe
Pápa Város Önkormányzata hosszú évek óta kulturális műsorral és ajándékcsomaggal lepi meg a hátrányos helyzetű gyerekeket karácsonykor. Az idei esztendőben közel 500 gyermek karácsonyát varázsolta szebbé a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében tartott ünnepség ma délelőtt.

A rendezvényen Unger Tamás köszöntötte a megjelenteket. Az alpolgármester elmondta, sokaknak sokfélét jelent a karácsony, de bármit is ünnepelünk, a lényege ugyanaz: a szeretet és az összetartozás érzése. Ennek egyik jele pedig az ajándékozás. A jó ajándék pedig olyan, amely kifejezi szeretetünket.  
- Szép dolog, ha a hétköznapokban újra meg újra szem előtt tudjuk tartani, hogy különlegesek vagyunk. Szem előtt tudjuk tartani, amikor apa meg anya fáradt, nyűgös, esetleg dühös. Amikor a gyermekek szófogadatlanok vagy egyszerűen csak sokkal több energia szorult beléjük, mint amennyi éppen jó lenne. Hatalmas dolog, ha ilyenkor rá tudunk csodálkozni arra, hogy milyen gazdagok vagyunk valójában. Ez azonban nehéz, nagyon nehéz, hiszen nem egyszer emberfeletti munkával és küszködéssel töltjük el a hétköznapjainkat a kenyérkereset körüli hajszában – fogalmazott Unger Tamás.
Az alpolgármester Pilinszky János szavait hívta segítségül: „Az igazi ajándék életünk, létünk, testünk élő darabkája.”
- Az, amit ma, ezen az ünnepen nektek átnyújtunk, bőséget a szó szoros értelmében nem teremt, de mivel szívből jövő ajándék, pótol valamit abból a szeretetből, ami a hétköznapok rohanó világában a legjobban hiányzik – tette hozzá a városvezető.

Unger Tamás köszöntő szavait követően a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola harmadik évfolyamos diákjai mutatták be karácsonyi műsorukat. A programot követően Pápa Város Önkormányzata édességcsomaggal lepte meg a gyerekeket. A rendezvényen 245 iskolás és 205 óvodás vehette át a csomagokat, melyek idén is kiegészültek az Önkéntes Pont által indított jótékonysági akción összegyűlt gyerekjátékokkal.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!