Fogyatékkal élők karácsonya: Legyen egy kicsit minden nap karácsony


2013-12-19 21:03:47  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Fogyatékkal élők karácsonya: Legyen egy kicsit minden nap karácsony főképe
A hagyományokhoz hűen idén is közös ünneplésre hívta a Fogyatékosok Nappali Intézménye az ellátottak hozzátartozóit és az intézmény támogatóit. A csoport tavaly költözött a Kóter turistaszálló földszinti épületrészébe, így a karácsonyi ünnepséget is ott tartották. A karácsonyi rendezvényen jelen volt Unger Tamás alpolgármester, Rádi Róbert kabinetvezető, Pelsőczi Miklós és munkatársai a Nehéz Légiszállító Ezred, a NAMP és a Boeing képviseletében, Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője, Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője, Kissné Marton Bernadett vezető ápoló és Csőréné Pőr Eszter, az ESZI nyugalmazott igazgatója. Horváth Melinda szakmai vezető érdeklődésünkre elmondta, immáron hagyománnyá vált, hogy az ünnep közeledtével egy-egy karácsonyi szimbólumot keresnek az adventi beszélgetéseik témájához, a meghívóik díszítéséhez. Ebben az évben a betlehemi csillagot választották, felidézve a bakonybéli csillagvizsgálóban tett kellemes látogatásukat.
- Azt hiszem, mindannyian, akik most itt vagyunk, szeretjük a csillagokat. Szerettük gyermekként nézegetni, kiválasztani a legszebbet, és ez boldogsággal töltött el bennünket. A napkeleti bölcsek, amikor meglátták a betlehemi csillagot, igen nagy volt az örömük. A jel utat mutatott, érezték és felismerték, jó helyen vannak. Ott vannak, ahol valami új kezdődik. Igen, a betlehemi csillag adta hírül: új csillag született. Olyan csillag, amely mindenkinek utat mutathat. A szeretet erejével megmutatja az utat egymáshoz, önmagunkhoz - mondta köszöntőjében Horváth Melinda.
A szakmai vezető elmondta még, a csoport nagy lelkesedéssel készült a karácsonyi ünnepségre, ajándékokat készítettek a foglalkozásokon.
Ezt követően a Fogyatékosok Nappali Intézményének betlehemes műsora következett, majd Unger Tamás alpolgármester szólt a megjelentekhez, aki mint mondta, nem könnyű beszélni egy megható előadás után. Az alpolgármester egy ismert amerikai pszichológus szavait idézte, miszerint az élet csodálatos, gondoljunk erre, s ezért adjunk hálát a sorsnak minden nap.
- Adventkor kicsit máshogyan közelítünk egymáshoz, embertársainkhoz, hiszen a karácsony szelleme erről szól. Iyenkor mindig elnézőbbek vagyunk egymással, kicsit barátságosabbak vagyunk egymáshoz, s jellemzően, ilyenkor ajándékot is adunk egymásnak.
Végül boldog és békés karácsonyt kívánt minden jelenlevőnek és családjának, valamint azt, hogy legyen egy kicsit minden nap karácsony.
Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője egy adventi imát olvasott fel. Majd az ünnepség végén az ajándékozás következett, ahol a gyermekeken kívül a szülőket és minden megjelentet apró ajándékokkal leptek meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!