Szülők karácsonya a Munkácsyban


2013-12-19 19:35:39  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Szülők karácsonya a Munkácsyban főképe
A Munkácsy Mihály Általános Iskolában már hagyomány, hogy karácsony előtt az intézmény tanulói műsorral lepik meg szüleiket, tanáraikat és az iskola volt pedagógusait. Az idei évben is sok színes műsorszámmal ajándékozták meg a diákok a jelenlevőket, fellépett például az énekkar és a zenekar, de volt irodalmi összeállítás, elhangzott néhány német és angol karácsonyi dallam, furulya –és csengettyűjáték, valamint a 2. n osztályosok a regölés hagyományát mutatták be, a 3. évfolyam pedig egy komplex karácsonyi műsort vitt színpadra, „Kisded születése” címmel.  A harmadik évfolyamosoknak ez a rendezvény az adventi időszakot feldolgozó háromhetes projekt zárása is volt egyben. A projektben valamennyi harmadik évfolyamos tanító is részt vett.
- Projektünk célja az érzelmi nevelés, hagyományápolás, kreativitás, esztétikai érzék fejlesztése, a közösség erősítése, az ünnepkörrel kapcsolatos ismeretek bővítése volt. A programsorozatot az első gyertya meggyújtásával indítottuk útjára. Addig már ünnepi díszbe öltöztettük az iskolánk Fiumei utcai épületét. Az első hét a Mikulásvárás jegyében zajlott, változatos technikákkal készültek az ajándékok. December 6-án egy zenés, játékos délutánon tombolhatták ki magukat az alsós diákok. A következő két hét már a karácsony jegyében telt. Készültünk a mai műsorra, kézműves foglalkozásokra invitáltuk a szülőket, melyen gyermekükkel együtt készíthettek apró meglepetéseket a fa alá. A napok gyorsan peregtek. Jelezte ezt az adventi naptárunk is, melybe édesség helyett egy-egy mondatot rejtettünk el. Ezek a gondolatok arra ösztönözték a diákokat, hogy jobban figyeljenek a másikra, fejezzék ki a szeretetüket. A projekt utolsó hete már a szereplésről szólt. Felléptünk a Fő téren, pénteken pedig újabb két előadás vár ránk - foglalta össze Szabó Imréné tanító.
A Szülők karácsonya programon Megyeriné Borsó Éva igazgató köszöntötte a szép számban megjelenteket.
- Nemsokára megszólal a karácsonyi csengő, amelynek hangja a családot, az otthon melegét juttatja eszünkbe. Ismét gondolunk szeretteinkre, barátainkra, és figyelhetünk arra, hogy mit nyújthatunk azoknak, akik fontosak a számunkra. Nem a drága ajándékok jelentik a fényt a lelkünkben, hanem a szándék, hogy önmaguktól mit adhatunk önzetlenül. Az idei karácsonyunk azért is különleges, mert ezzel a rendezvénnyel avatjuk fel iskolánk mobil színpadát is, amelyet a „Kertvárosi gyermekekért” Alapítvány finanszírozott. Szeretnénk tehát, ha a meghitt rendezvényünk hozzájárulna ahhoz, hogy mindannyiunknak szép ünnepe legyen. Ugyanakkor figyelmeztessen arra is, hogy a szeretet lángja ne csak néhány napig, az ünnep idején éljen a szívünkben, hanem a hétköznapokon is megmaradjon az izzása.
Végül Móra László szavaival kívánt boldog, békés, meghitt és szeretettejes ünnepeket.
A karácsonyi műsort a nagy sikerre való tekintettel csütörtökön ismét bemutatja a diákság.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!