Idősek karácsonya: "A karácsony nemcsak egy ünnep, sokkal inkább egy érzés!"


2013-12-18 15:45:15  | cikk: mo  | 


Idősek karácsonya: "A karácsony nemcsak egy ünnep, sokkal inkább egy érzés!" főképe
Pápa Város Önkormányzata a 65 év feletti szépkorúak számára szervezte meg azt a karácsonyi ünnepséget, melyet ma délután tartottak a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. Az Idősek karácsonya elnevezésű rendezvényen részt vett dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester, Unger Tamás alpolgármester, a képviselő-testület tagjai, az Egyesített Szociális Intézmények képviselői és a Humán Erőforrás Osztály munkatársai.

A megejelenteket dr. Kovács Zoltán köszöntötte. Az országgyűlési képviselő beszédében úgy fogalmazott, lassan véget ér az advent, a várakozás időszaka. A várakozás emberi dimenziójában gyakorta kell visszatekintenünk, értékelnünk cselekedeteinket, megállapítani tetteink helyességét, magunk és embertársaink irányában elkövetett felelőtlenségeinket, helytelen cselekedeteinket.
- Hiszem, hogy egymáshoz való hozzáállásunk nemcsak a mellettünk élő emberek jó közérzetét, de a mi életünk sikerességét is eldöntheti – tette hozzá a képviselő.
A nagy rohanásban a közeledő karácsony fénye egyre erőteljesebb, várjuk a megérkezését, csendességét, még akkor is, ha éppen sajnos nincs kivel megosztanunk az ünnepet. Mi a karácsony titka? Megmutatja a szeretet útját, hogy megváltsa az életünket.
- A szeretet úgy jön létre, ha rájövünk, szükségünk van egymásra. Ne gondoljunk rózsaszínű álmokra, hiszen az életünk gondjait nem spórolhatjuk meg. Gondoljunk gyermekeink, unokáink örömére a karácsonyfa alatt, gondoljunk azokra az emberekre, akiknek elintézünk egy-egy ügyet, gondoljunk önmagunkra, amikor sikerült elrendezni egy-egy nézeteltérést. Ha egymást tápláljuk, kiegészítjük egymás hiányosságait, akkor értelmet és örömöt adunk egymás életének – mondta dr. Kovács Zoltán.
Az országgyűlési képviselő arra buzdított, álljunk meg egy pillanatra, s vegyük észre, hogy a szent karácsony nemcsak egy ünnep, annál sokkal több, sokkal inkább egy érzés. A szeretet, az emlékezés, az együttlét élménye, ez az érzés különbözteti meg a hétköznapoktól.

Az Idősek karácsonya címmel szervezett rendezvényen a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolája növendékei, a PRK Tánc-Lánc AMI néptáncosai és a JMSZK Vadvirág néptáncegyüttes mutatta be Megváltó születik című produkcióját.

A műsort követően Pápa Város Önkormányzata 2000 forintos húsipari ajándékutalvánnyal ajándékozta meg a résztvevőket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!