Vadpörköltet osztanak a piactéren


2013-12-18 13:33:29  | cikk: mo  | 


Vadpörköltet osztanak a piactéren főképe
A Bakonyerdő Zrt. jóvoltából három napon át, naponta 500 adag vadpörköltet osztanak szét a hajléktalanok és a rászorulók között az Egyesített Szociális Intézmények munkatársai. Oláh Márta, a Gondozási Központ vezetője elmondta, az előző évek tapasztalatai alapján mintegy 350 fő jelenik meg az ételosztáson. A piactéren szervezett akciót az intézmény ellátotti körében, a médiában és egyéb fórumokon meghirdették, ezenkívül szájról szájra is terjed az ízletes vadpörkölt híre. Így várhatóan a harmadik nap lesz a legnépszerűbb a nehéz sorsú személyek körében. Oláh Márta hozzátette, az alapanyagot a Bakonyerdő Zrt. biztosította, az ételt a Nátus konyha munkatársai készítették el, az osztásban pedig a konyha és a Családsegítés munkatársai működnek közre.

Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója elmondta, az erdészettől nem áll távol a karitatív tevékenység, amely eddig jobbára a köz- és oktatási intézmények részére biztosított fenyőfák eljuttatásán volt tetten érhető. A Zrt. karácsony előtt három Veszprém megyei településnek – köztük Pápa Város Önkormányzatának – biztosított 300 kg gímszarvashúst, melyből 1500 adag pörköltet készít a Nátus konyha. Az erdészet vezetője beszélt arról is, az akció nem titkolt célja a vadhúsfogyasztás népszerűsítése, hiszen köztudott, hogy a magyarok nagyon keveset, mintegy fél kilogrammot fogyasztanak évente ebből az egészséges, tápanyagokban gazdag táplálékból.

Az ételosztás ma délelőtt kezdődött, holnap és holnapután folytatódik, a meleg ételeket 11:30 órától osztják a Nátus konyha és a Családsegítő Szolgálat munkatársai.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!