Elköltötték a városrészi nap bevételét - Átadták az ajándékokat a Huszár oviban


2013-12-17 13:37:05  | cikk: mo  | 


Elköltötték a városrészi nap bevételét - Átadták az ajándékokat a Huszár oviban főképe
Hangszereket, készség- és képességfejlesztő eszközöket vásárolt a Huszár lakótelepi Óvoda a gyerekek számára abból az összegből, mely a városrészi napon gyűlt össze. Bocskay László elmondta, második alkalommal szervezték meg májusban a lakótelepi napot, mely ebben az évben is jótékony célokat szolgált. A rendezvényen megvalósult főzőverseny bevételéből ugyanis idén is a két óvoda, a Fáy és a Huszár lakótelepi Óvoda részesülhetett. A körzet önkormányzati képviselője hozzátette, fontos, hogy az óvodai foglalkozásokhoz szükséges eszköz- és játékparkot fejlesszék, bővítsék, s erre a legmegfelelőbb alkalom a karácsony, amikor az összegből megvásárolt ajándékok az óvoda karácsonyfája alá kerülhetnek.

Mindkét óvoda – egyenként – 95.250 forintot költhetett el ebben az évben. Orbán Judit érdeklődésünkre elmondta, tavaly udvari mozgásfejlesztő eszközöket szerezhettek be az adakozók jóvoltából. Ebben az évben vizuális és zenei fejlesztő eszközöket – többek között konga dobot, metalofont, xilofont, cintányért, ritmusdobot –, valamint környezeti és matematikai képességfejlesztő játékokat vásároltak. És hogy a hangszerek mennyire jó helyre kerültek, bizonyítja a műsor, mellyel a gyerekek köszönetüket fejezték ki az adományokért, illetve a befolyt összegből vásárolt ajándékokért. A kicsik karácsonyi dalokat énekeltek az ünnepélyes átadón, majd a zeneovisok bemutatták hangszeres tudásukat. A műsort az óvónők zárták, akik szintén karácsonyi dalokkal hangolták ünnepre a megjelenteket.

A zeneovis foglalkozásokat hetente tartják az intézményben, melyre bárki jelentkezhet. A hangszeres foglalkozásokon jelenleg mintegy 20 ovis vesz részt – tudtuk meg a tagóvoda-vezetőtől.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!