Rendkívül népszerű volt a Mackó-kiállítás


2010-02-04 20:27:37  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


Rendkívül népszerű volt a Mackó-kiállítás főképe
Gyertyaszentelő napjáról, azaz február 2-áról több népi hiedelem is ismert. Ezen a napon a népi bölcsességek szerint a medve felébred téli álmából, kitekint a barlangjának bejáratából, hogy megnézze, milyen az idő. Ha derült az ég és szépen süt a nap, enyhe a levegő, akkor visszamegy és folytatja az alvást. Tudja, hogy még nincs vége a télnek. Ha viszont hideg, téli időt talál, kinn marad, mert érzi, hogy hamarosan vége a télnek, rövidesen enyhül az idő. Jobb híján mi csak az állatkerti mackók kibújását figyelhetjük lelkesen. Eszerint mi még ne rakjuk el a sapkát és a kesztyűinket. Innen vette az ötletet a Pegazus Színház is, ahol ma ért véget a Mackó-kiállítás délután 16 órakor.

- Körülbelül 1200 gyermek és felnőtt látogatta meg a mackókat a színházban, nagyon sikeres volt a kiállítás - tudtuk meg Sarkadi László igazgatótól, aki elmondta, hogy már régóta tervezte a mackókból álló kiállítást.

A látogatókat tekintve ez a kiállítás korra és nemre való tekintet nélkül mindenkit megérintett, hiszen gyermekek és felnőttek, férfiak és nők egyaránt jöttek és nézték meg a több mint 400-féle kiállított mackót.

A nagy érdeklődésre való tekintettel még a nyár elejére várható lesz a kiállítás folytatása is, hogy milyen apropóból, az még a jövő titka.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!