Döntőben a magyarok!!!


2009-08-21 20:12:39  | cikk:  | 


A magyar válogatott Győrött a Magvassy Sportcsarnokban a döntőbe jutásért Oroszország legjobbjaival mérte össze erejét. Róth Kálmán lányai telt ház előtt fantasztikus teljesítményt nyújtva 30-23-ra legyőzték az oroszokat. Legrosszabb esetben is tehát ezüstérem kerül a mieink nyakába. Nem kérdés, hogy ma játszottunk a legjobban a kontinensviadal során, remekelt a védelem, csakúgy, mint a támadó szekció. A magyarok legjobbja a 8 gólig jutó Zácsik Szandra lett, valamint ki kell emelni Víg Vivient, aki 16(!) sikeres védést mutatott be a kétszer 30 perc során. Kovacsics Anikó ismét vezéregyénisége volt a válogatottunknak: ”Rendkívül boldog vagyok, sikerült felpörögnünk mérkőzésre, erre még rátett 1 lapáttal ez a fantasztikus közönség. A norvégok ellen nem szabad megijedni, saját játékunkat kell játszani és akkor meglehet az arany.”

Róth Kálmán szövetségi kapitány: „Minden edzőkollégámnak ilyen csapatot és ilyen közönséget kívánok. Olyat játékosaim vannak, akik rendkívül sikerorientáltak, mindent megtesznek az eredményért,ezt ma bizonyították is. Nyitott védekezéssel kezdtünk, majd átálltunk 6-os védekezésre, amivel nem tudott mit kezdeni ellenfelünk, nem tudták saját játékukat játszani. Komoly sanszunk van a norvégok ellen.” Lányaink vasárnap 17 órai kezdettel Norvégiával csapnak össze a fináléban.

Sinka László a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke kedden Pápán tekintette meg a 24-24-es döntetlennel véget érő Magyarország – Norvégia találkozót. Az elnök nem rejtette véka alá elégedettségét: „ A 24 csoportmérkőzést rendkívül izgalmas összecsapásokat hozott, eddig sem a színvonalra, sem a szervezésre nem lehet panaszunk. Nagyon kritikusak vagyunk magunkkal szemben, de eddig minden pozitív, olyannyira, hogy az Európai Kézilabda Szövetség jelen lévő alelnöke, a Végrehajtó Bizottság tagja és a kollégáim is elismerően nyilatkoztak mindhárom helyszín tapasztalatairól, de hátravannak még az elődöntő találkozói valamint a helyosztó mérkőzések. Ha ezeket az akadályokat is sikerrel vesszük, elégedetten dőlhetünk hátra.” Az elnök szerint a magyar csapat sokra hivatott, ami akár éremben is megmutatkozhat: „ A csoportmeccsek közül kiemelném a franciák ellenit, véleményem szerint még hosszú éveknek kell eltelnie, hogy még egy ilyen magas színvonalú összecsapást lássunk. Montenegró ellen már nehezebben pörögtek fel a lányok, meglátásom szerint van náluk 3-4 olyan játékos, akik a 1-2 éven belül a felnőtt válogatott meghatározó, klasszis egyéniségei lesznek.”

Az elődöntő másik ágán Németország – Norvégia találkozót rendeztek, ahol 21-30-as norvég győzelem született. A meccs érdekessége, hogy a germánok a második félidőben mindössze 7(!) gólt dobtak.

Haraszti Gábor

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!