Német és örmény emlékek az örökkévalóságnak


2013-12-16 23:39:29  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Német és örmény emlékek az örökkévalóságnak főképe
Az idei évben utoljára ülésezett a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ) és a Pápai Örmény Nemzetiségi Önkormányzat (PÖNÖ) hétfőn délután. A Városháza első emeleti tárgyalótermében zajló két tanácskozás azonos forgatókönyv szerint zajlott.
Az első napirendi pontban Benecz Rita, az önkormányzat emberi erőforrás osztályvezetője tartott tájékoztatót Pápa város szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálatáról. Mint mondta, az önkormányzatnak jogszabályi kötelezettsége, hogy szolgáltatástervezési koncepciót készítsen, amit kétévente felül kell vizsgálnia. A koncepció legutóbb 2011-ben volt napirenden, és a törvényi előírás szerint a nemzetiségi önkormányzatoknak véleményezniük kell azt, mielőtt a város képviselőtestülete újból elfogadná. Benecz Rita tájékoztatása alapján a szolgáltatástervezési koncepció struktúráját tekintve nem változott a korábbihoz képest: egy helyzetelemzésben bemutatja többek között a város demográfiai jellemzőit és egészségügyi ellátását, a szociális otthon nyújtotta szolgáltatásokat, a segélyezési adatokat. A koncepciót mindkét nemzetiségi önkormányzat elfogadta.
A folytatásban a nemzetiségi önkormányzatok 2013. évi pénzmaradványának lekötéséről döntöttek a képviselők, a németek 135.291 forintot, míg az örmények 450.434 forintot visznek át a következő esztendőre.
2013-ban a PNNÖ és a PÖNÖ is végrehajtott tartalomfejlesztést az Elektronikus Örökségtár tudásbázisában. Ennek köszönhetően az előbbiek dr. Hauber Károly Németek Pápán és környékén című kötetét és a pápai németek rendezvényeiről szóló video-összeállítást, míg utóbbiak A pápai örmények bemutatkozása című diasorozatot helyezték el a nevezett elektronikus adatbázisban. Az ezt lezáró határozatokat a két nemzetiségi önkormányzat megszavazta, mint ahogyan arról is döntöttek, hogy 2014-ben ismét élni kívánnak a tartalomfejlesztés lehetőségével.
A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat napirendjét vegyes ügyek is színesítették, ennek során német nyelvű kézikönyv elektronikus kiadásának megvásárlásáról született döntés.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!