Épülő házba törtek be


2013-12-16 22:30:37  | cikk:  | 


Vádemelési javaslattal zárult az ellen az öt gyanúsított ellen folytatott nyomozás, akik 2013 augusztusában több százezer forint értékű tárgyakat kíséreltek meg eltulajdonítani egy építés alatt álló lakóházból.
A nyomozás adatai szerint 2013. augusztus 12-én este a 21 éves K. Ádám és a 37 éves Ny. Tamás pápai lakosok, valamint a 35 éves Sz. István adászteveli lakos egy bérelt tehergépkocsival egy – már korábban kifigyelt – építés alatt álló kétlakásos lakóházhoz mentek, amelynek közelében leparkolták járművüket. A gyanúsítottak a kapu jobb szárnyának leemelésével jutottak be az ingatlan udvarára, majd a nyitott ablakon keresztül bemásztak az épületbe. Egy ott talált kalapács segítségével kifeszegették helyéről a bejárati ajtót és azt a gépkocsi rakterébe tették. Időközben elhatározták, hogy Sz. Istvánt hazaviszik és nélküle folytatják a betörést, mivel a férfi csak akadályozta őket a bűncselekmény elkövetésében. Miután társukat kitették otthonában, felkeresték két lány ismerősüket, akik éjszaka önként velük mentek az épülő házhoz. Míg a két férfi a már beépített nyílászárókat szedte ki helyükről az előzőleg vásárolt fűrésszel és egy ott talált vágókéssel, valamint a különböző építési anyagokat, szerszámgépeket és a kőműves munkához használt eszközöket pakolta össze az udvarban, addig a velük levő 19 éves V. Anita és a 18 éves – akkor még fiatalkorú - H. Renáta pápai lakosok a környék figyelésével biztosították a helyszínt. A betörőket az ingatlan közelében felvillanó szolgálati rendőrségi gépkocsi fényjelzése riasztotta meg, ezért kimenekültek a házból és elrejtőztek a közelben. Az általuk leparkolt tehergépkocsit azonban már nem volt idejük lezárni, abban a rendőrök megtalálták egyikük vezetői engedélyét.
A rövid időn belül rendőrkézre kerülő gyanúsítottak kihallgatásuk alkalmával beismerő vallomást tettek.
A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban vádemelési javaslattal zárta le és az ügy iratait a Veszprémi Járási Ügyészségnek továbbította.

Képek:

nincsenek képek