Egyre bővül a karácsonyi vásár a Tarczyban


2013-12-16 19:26:59  | cikk: mo  | 


Egyre bővül a karácsonyi vásár a Tarczyban főképe
Hatodik esztendeje szolgál nemes célokat az a karácsonyi vásár, melyet a Tarczy Lajos Általános Iskolában indított el Hortobágyiné Bors Judit. A vásár szervezője kitartó lelkesedéssel rendezi be a vitrineket, melyekben egyre több egyedi készítésű ajándéktárgy, karácsonyi dísz és kreatív ajándékötlet kap helyet. A szülők, nagymamák és diákok kézügyességét dicsérő tárgyak hamar meg is fogyatkoznak, hiszen a vásár rendkívül népszerű az érdeklődők körében. Nem is csoda, hiszen az üveges szekrényekben mindenki megtalálja a megfelelő ajándékot, az apróbbaktól a nagyobbakig.

Hortobágyiné Bors Judit elmondta, mivel a források szűkösek, ezért a karácsonyi vásár bevételét igyekeznek olyan célokra fordítani, ahova egyébként kevesebb jutna. A vásár szervezője hozzátette, a termékek eladásából származó összeget társasjátékokra, készség- és képességfejlesztő eszközökre fordítják. A cél az, hogy olyan játékokat vehessenek a napközis osztályok, melyek a szabadidő hasznos eltöltésére sarkallják a diákokat. Hortobágyiné Bors Judit megjegyezte, a tanítókkal egyeztetve 12 osztálynak vásárolnak ajándékot a fa alá, tavaly 10 ezer forint jutott minden osztályközösségnek.

A pedagógus hozzátette azt is, az Egészséget mindenkinek! elnevezésű alapítvány nevében egy szülő 25 ezer forintot ajánlott fel az iskolának, melyet sporteszközökre költhet el az intézmény. Az összegből a testnevelés órai és a napközis foglalkozásokhoz szükséges eszközöket vásárolnak – derült ki a mai vásárban.

A karácsonyi vásár két napig tart, a Tarczy-iskola aulájában még holnap is válogathatnak a szülők és a gyerekek a kézműves termékek között. Kedden 7:30-8:00 és 15:00-17:00 óra között bárki betérhet az intézménybe értékes ajándéktárgyak után kutatva.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!