Betlehemet állítottak a könyvtárban


2013-12-16 18:52:48  | cikk: mo  | 


Betlehemet állítottak a könyvtárban főképe
Miért ne találkozhatnának a pápaiak a kisded Jézussal a könyvtárban? A szeretet hirdető felnőtt Jézus előképével való találkozás ünnepre hangol és felkészít a karácsonyi áhítatra – véli Hermann István könyvtárigazgató. E gondolatok jegyében állítottak betlehemet a Jókai Mór Városi Könyvtárban, melyet ma délután áldott meg Salgó Ferenc kanonok-plébános.
Az intézmény Fekete Sándor ötlete nyomán, s az ő keze munkája által állíthatta fel a karácsony fontos jelképét. Hermann István tájékoztatott arról is, a könyvtár beszerezte a faanyagot, Fekete Sándor, az intézmény munkatársa elkészítette a betlehemet, a bibliai jelenet szereplőit pedig a homokbödögei művészeti szakközépiskola formálta meg gipszes gézből.
A betlehem megáldásának meghitt programján a Szent István Római Katolikus Általános Iskola negyedik osztályos tanulói adtak karácsonyi műsort, majd Salgó Ferenc szentelte fel a könyvtár előadótermében elhelyezett betlehemet.

A könyvtárigazgató felhívta a figyelmet pénteki programjukra is, mely ugyancsak az ünnepekre történő felkészülést szolgálja. A bibliotéka beáll a művelődési házak, templomok sorába, felveszi a versenyt az adventi hangversenyeknek otthont adó intézményekkel: karácsonyi koncertet szervez december 20-án, pénteken. 17 órai kezdettel a Trio Divertimento játszik Haydn, Pachelbel és Vivaldi muzsikákat a könyvtár előadótermében. A programra mindenkit szeretettel várnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!