Győzelemmel zárta az évet a Motax Pápa


2013-12-16 15:33:12  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Győzelemmel zárta az évet a Motax Pápa főképe
A megyei női kézilabda bajnokságban a 11. fordulót szép számú nézőközönség előtt játszotta a Motax Pápa, a pápai lányok a sereghajtó Csopak KC –t fogadták, nem titkoltan azzal a céllal, hogy a két pontot itthon tartsák. Az év utolsó mérkőzése ennek megfelelően indult, egy kivédekezett támadás után Németh Éva, majd egy remek figura után Horváth Vanda talált be Karáth Szabina kapujába. A válasz gyorsan érkezett, az ellenfél pillanatok alatt egalizált, kicsit megtorpanni látszott ekkor a magabiztosan kezdő hazai csapat. Ám ekkor jött két bravúr Illés Nagy Mártitól is, Fülöp Petra szerzett indulásból gólt, majd Széll Anna betörése is sikeres volt. A folytatás is sikeres volt, 8:4-re, majd 9:5-re is vezettünk, az ellenfél fáradni látszott, és inkább a játékvezetéssel foglalkoztak, Széll Orsolya és Németh Éva pedig remekül szervezték a védekezést. A félidő záró mozzanata bosszantó hibával zárult, a dudaszó előtti másodpercekben elkerülhető gólt kaptunk, amit Kapcsándi Zsolt edző szóvá is tett a játékosoknak (10-7). A második félidő kezdete nem rólunk szólt, bár az első gólt mi szereztük, utána három gólt kaptunk, s pillanatra felmerült a nézőkben, hogy akár el is veszíthetjük a találkozót, s ekkor hangos biztatással segítették a lányokat (11:10). Ekkor szerkezetet váltottunk elől és hátul is, 5:1 ben védekeztünk, majd szoros emberfogással kivettük az irányítót, támadásban Pető Ivett és Böröndy Lilla érkezett. A változtatás megtette hatását, Sárközi Noémi remekül hatástalanította emberét, míg elől is frissült a csapat, s a 26. percben megtörni látszottak a vendégek, 19:15-re vezettünk. Pilka Szilvia megtalálta a befutások ellenszerét, így a Csopak támadójátéka tulajdonképp megszűnt, Szabó Vivien, Pulay Fruzsina és Kathi Bíborka pedig egyre magabiztosabb, így a végére is tudtunk frissíteni. A második félidőt mi zártuk "potyagóllal", Széll Anna kísérlete szerencsésen perdült fel a sáncoló kézről, s a lefújás előtt a hálóba talált, így a végére lett legnagyobb a differencia, 22:17-re magabiztosan nyertek a lányok.

Motax Pápa - Csopak FC 22 - 17 (10 - 7)

Pápai gólszerzők:
Horváth Vanda 8
Fülöp Petra 5
Széll Anna 5
Németh Éva 1
Pető Ivett 1
Pilka Szilvia 1
Sárközi Noémi 1

Kapcsándi Zsolt: Nagyon örülök az újabb győzelemnek, főleg annak, hogy idén hazai pályán nem találtunk legyőzőre a bajnokságban. Ez akkor is nagy szó, ha tudjuk, a neheze még hátra van. Egyre több néző kíváncsi a lányokra, ami bizonyítja, hogy nem csak eredményesen, szórakoztatóan is játszunk, ez volt az egyik legfontosabb célunk idén. Nagy megtiszteltetés nekem, hogy Németh Béla, a város legsikeresebb női kézilabda edzője is a helyszínen tekintette meg a mérkőzést. Köszönöm nekik a buzdítást, ők lendítettek át minket a holtponton. Megtanultuk kezelni a helyzetet, hogy milyen, amikor "kötelező" nyerni, már nem játszunk görcsösen a végjátékban sem, mondhatom, a lányok mostanra felvették a bajnokság ritmusát. Rengeteg dologban kell még fejlődnünk, de a vártnál gyorsabban megy az előrelépés, a lányok lelkesedéssel remekül fedik el az esetleges hiányosságokat. Hétről hétre jól, jobban játszunk, és ezt a lányok is érzik végre, ez további lendületet adhat. Köszönöm ezt az évet nekik és Zöldi Ferencnek, egy komoly téli alapozás után pedig innen folytatjuk és még sikeresebbek leszünk.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!