Évzáró ünnepséget tartott a Tapolcafői Kertbarát Kör


2013-12-16 11:19:11  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Évzáró ünnepséget tartott a Tapolcafői Kertbarát Kör főképe
Hagyományos évzáró rendezvényükre gyűltek össze a Tapolcafői Kertbarát Kör tagjai a helyi művelődési házban a hétvégén. A mindvégig vidám, családias hangulatú összejövetelen az elnökség beszámolt az egyesület éves tevékenységéről, és persze a közös munka megünneplése sem maradt el: az ízletes vacsora után a nótázásé, valamint a táncé lett a főszerep.
– Nagyon szép évet zártunk. Idén is nagyon sokat dolgoztunk, az esztendő fénypontja kétségkívül a Tapolcafői Forrás Tanösvényen felállított malomkerék átadása volt. Emellett házigazdái voltunk a megyei borversenynek, melyen a tapolcafői borosgazdák nagyszerű eredményeket értek el. Kirándulást tettünk Szegedre és Ópusztaszerre, szüreti felvonulást szerveztünk, majd vendégül láttuk a szentesi, valamint a berhidai kertbarát kört. Minden héten színvonalas előadásra vártuk az érdeklődőket. A témák között szerepelt például gombászat, borászat, pálinkafőzés, madáretetés, aztán bemutatkozott a Pápa és Környéke Természetvédelmi Egyesület, előadást tartott Somfai Balázs nyugalmazott főlevéltáros, nem utolsó sorban pedig jogi kérdések is terítékre kerültek – sorolt néhányat a civil szervezet eseményekben gazdag 2013-as évének programjai közül Bali Istvánné, a Tapolcafői Kertbarát Kör elnökségi tagja. Mint mondta, egyesületük összetartó, agilis, sok jó emberből álló társaságot alkot, amely remekül összefogja a falut.
Az évzáró rendezvényen a kertbarátok a hagyományokhoz híven névre szóló ajándékokkal köszöntötték a kerek születési évfordulót ünneplő tagjaikat, közéjük idén a 70 éves Németh Lajosné és Tóth Gyula, illetve a 60 esztendős Bali Istvánné, Józsa Dezsőné, valamint Kiss Zoltán tartozott. A csaknem 80 fő részvételével zajló mulatságon a megyei kertbarát kör elnöke elismerő oklevelet adott át Bali Istvánnénak, ifj. Bali Istvánnak és Nagy Lajosnak a közösségért végett munkájukért.
Horváth Endre, a Tapolcafői Kertbarát Kör elnöke hírportálunknak elárulta, számukra a jövő év legnagyobb feladata az lesz, hogy kiépítsék a malomkerék megvilágítását. A terveik szerint ezt az elképzelésüket már tavasszal szeretnék megvalósítani. A tapolcafői kertbarátok legközelebb 2014 februárjában ülnek össze, ekkor alakítják ki a következő év programját.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!