Meghitt karácsonyi hangverseny az Erkelben


2013-12-16 07:41:39  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Meghitt karácsonyi hangverseny az Erkelben főképe
Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy az intézményben működő kórusok (Iskolai Zenekar, Nem Tagozatos Kórus, Minikórus, Erkel Kórus, Nótafa, Tagozatos Nagykórus, Fiúkórus és az Éneklő Szülők Kara) karácsony előtt koncerttel örvendezteti meg a közönséget. A nagy érdeklődésre való tekintettel kétszer léptek fel a kórusok az iskola aulájában. Schermann Evelin szavalata után a szép számban megjelenteket Heizer Zoltánné igazgató köszöntötte.
- Melegség tölti el szívünket karácsony közeledtével, egy-egy percre megállunk a rohanó világban, és számvetést készítünk az elmúlt időről. Felidézzük legszebb pillanatait, minden szépségét, jóságát elraktározzuk a lelkünkbe, hogy majd ebből meríthessünk az elkövetkező újév napjaira is. A tanévkezdés óta sok szép ajándékot kaptunk gyermekeinktől. Több versenyen vettek részt, melyek mindegyikén dobogós helyezésekkel öregbítették iskolánk hírnevét. Szép pillanata volt hétköznapjainknak, mikor felavattuk zászlónkat, tartalommal, élettel töltöttük meg az Erkel-napot, tisztelegve ezzel híres névadónk emléke előtt. Vagy ott van az igazán sikeresnek mondható adventi vásárunk, mely a szülők áldozatos munkája nélkül nem jöhetett volna létre. Hálásan köszönjük nekik. A bevétel egy részéből vásároltunk egy hangszert, harangjátékot, melynek hangja ma este többször is felcsendül. Ezúton szeretném megköszönni a Bartók Béla Zeneiskolának, hogy hosszú éveken keresztül, az iskola tulajdonát képező hangszerrel gyakorolhattunk. A mai estén mi szeretnénk megajándékozni Önöket, hiszen régóta ápoljuk a ránk bízott hagyományt, a karácsonyi hangversenyek tradícióját. Kiléphetünk az időből, és közelebb kerülhetünk azokhoz az értékekhez, amelyek a zene nyelvén szólítanak meg bennünket. Odakuporodhatunk a betlehemi jászol elé, melyhez az idén a három királyok is ellátogattak, osztozhatunk a pásztorok és az angyalok örömében. A szeretet a legdrágább ajándék, amit adhatunk és kaphatunk, lepjük meg egymást sokszor vele, és a fényt ne veszítsük el a karácsony elmúltával sem! Őrizzünk meg magunknak minél többet az ünnep melegéből, építkezzünk varázsából a hétköznapokon is - mondta az igazgatónő.
A közel két órás szívmelengető hangverseny során a kórusok elsősorban karácsonyi dallamokat énekeltek, végül pedig a Tagozatos Nagykórus, a Fiúkórus és az Éneklő Szülők Kara együtt énekelték a közönséggel Verdi: Nabucco-ját.
A koncertet a közönség vastapssal díjazta.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!